Съвети към момичетата, начинаещи във фитнеса

2014-09-11 19:34:00
Съвети към момичетата, начинаещи във фитнеса
Снимка: freedigitalphotos.net

В последните години фитнесът е един от най-популярните спортове. Той е достъпен за всеки, не изисква много финанси, а фитнеси има във всеки град. Разбира се, трудното е докато отидем на тренировка и свикнем с новия ни начин на живот, ако до сега не сме тренирали. Жените са по-склонни да се доверяват на изтощителни диети, отколкото да заложат на балансирано хранене и тренировки. Сега ще дадем няколко съвета, свързани с фитнеса, специално за представителките на женския пол.

 

Тренировка за жени? Всички сме виждали огромните мъжкари, които тренират във фитнеса и вдигат огромни тежести. Мацки, не си мислете, че вие трябва да правите нещо подобно. Има огромна разлика в тренировката за мъже и в тази за жени. Мъжете искат да качват мускулна маса и да са по-масивни. Жените най-често искат да са стегнати и да отслабват (изключваме фитнес моделите и културистките).

 

 

Упоритост и постоянство. Няма как да изваете мечтаното тяло без да сте постоянни. Затова се постарайте да ходите редовно, 2-3 пъти седмично. Ако се претоварите и направите изтощителна тренировка, но само един път в седмицата, няма да имате ефект. Така само се изтощавате, а тялото трудно се възстановява. Ходете редовно, по-често, но правете по-леки тренировки. Не се претоварвайте, защото после може да се чувствате скапани и да нямате никакви сили.

 

По-малко натоварване, но повече повторения. Там се крие тайната на изваяното спортно тяло. Мъжете вдигат няколко пъти големи тежести и при тях това влияе отлично. Вие няма нужда да вдигнете много килограми, за да изглеждате добре. Когато правите упражнения за ръце и гърди, използвайте гирички от 1 или 2 килограма. За начинаещите се препоръчват дори гири от половин килограм. Старайте се да правите поне по 10 повторения. Ако чувствате, че гирите ви тежат, сменете ги с по-леки. По-добре е да направите 10 повторения с гиричка от половин килограм, отколкото 3 повторения с гира от 2 килограма.

 

Колело и пътека. Искате да имате стегнато коремче и красиви крака? За вас са подходящи пътечката и колелото. Най-добре е да правите такива кардио упражнения, защото те топят мазнините. Освен това са чудесна загрявка. Опитайте се отначало по няколко минути, без да се претоварвате. Постепенно с тренировките увеличавайте времето и трудността.

 

Упражненията за крака са важни, защото така ще оформите бедрата и пръсците си. Отново не бива да се претоварвате с големи тежести, най-добре е да ги правите с около 5-10 килограма, но в повече серии с повече повторения. Не се претоварвайте, защото тогава няма да има ефект.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MihaelaN
преди 9 години

До Vancelot: Е ти представяш ли си момиче да прави тренировка с повече от 2 кг , то ние и с тях се мъчим достатъчно ..

Vancelot
преди 9 години

"...използвайте гирички от 1 или 2 килограма. За начинаещите се препоръчват дори гири от половин килограм." - абе вие имате ли хабер от тренировки? с тия смешни килограми кво тяло ще ваете бе?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия