Митове за отслабването, на които тийнейджърите вярват

2014-11-14 13:31:00
Митове за отслабването, на които тийнейджърите вярват
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки е чувал какви ли не твърдения относно отслабването и свалянето на излишните килограми. Някои от тях са верни, но други са пълни глупости. Сега ще развенчаем няколко от най-популярните митове, свързани с отслабването.

 

Ако пропуснете закуската, ще намалите калориите. Пълна глупост! Закуската трябва да е най-обилна, защото имате на разположение цял ден, за да я изгорите. На закуска можете да ядете всичко, което означава, че въглехидратите са напълно разрешени. Ако не закусвате, няма да имате много сила през деня, а и рискувате да си докарате язва или друга стомашна болест.

 

Не бива да се яде след 18 часа. Няма някакво правило, което да определя след колко часа точно е вредно да се яде. Като цяло всичко зависи от графика ви, защото ако си лягате в 12 няма как да не огладнеете до тогава. Но има някои храни, които не бива да консумирате вечер. Избягвайте да ядете въглехидрати като бял хляб и сладко, защото те директно ще ви „се залепят“. Можете да хапнете овесени ядки, шепа ядки, мляко или варени яйца.

 

Храните, които не съдържат големи количества мазнини, не означава, че са подходящи за диетата ни. Голяма грешка е да си мислите, че немазните храни са чудесни за диетата ви. Четете внимателно етикетите, защото вероятно пропускате съдържанието на въглехидрати. Големите количества захар и подсладители не са подходящи, ако искате да отслабнете.

 

Имам нужда от медикаменти за отслабване. Всеки е виждал рекламите на различни хапчета и прахчета за отслабване, които обещават вълшебни ефекти. Но истината е, че нямате нужда от това. Тези лекарства са със съмнително действие, а и не знаете дали след като спрете да ги пиете, няма да си върнете килограмите. Ключът към отслабването е балансирано хранене и спорт.

 

Плодовете съдържат захар и затова трябва да се избягват. Голяма грешка е да се откажете от плодовете. Всъщност е по-добре да изядете няколко плода повече, отколкото да прекалите с хамбургер или пица. Плодовете ще ви дадат много полезни витамини и никакви мазнини. Затова няма как да напълнеете, ако ядете плодове, а и количествата захар, които те съдържат са нормални и необходими за организма.

 

Въглехидратите са враг на диетата. Това твърдение не е съвсем вярно. Не можете да ограничите изцяло въглехидратите от менюто си. Те ни дават енергия и са полезни, ако не прекаляваме с тях. А и не бива да забравяме разликата между белия хляб, захарта и сладкишите и картофите, ориза и царевицата. По-добре е да хапвате ориз и картофи, отколкото кексове и сандвичи.

 

Спортът не е необходим. Това е друга голяма грешка, която младежите допускат. Спортът е много необходим, за да отслабнете здравословно и да не увиснете след свалянето на килограмите.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия