Пет упражнения, които ще преобразят тялото ти [само за момичета]

2014-11-14 16:30:00
Пет упражнения, които ще преобразят тялото ти [само за момичета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки младеж иска да има красиво и стегнато тяло. Но е факт, че не всички хора са спортни натури. Някои младежи са силно привлечени от спорта и не могат да си представят дори ден без тренировка. Други не могат да си помислят за такива натоварвания и предпочитат да не правят нищо. Така се оказва, че младежите не спортуват достатъчно и се отпускат. Сега ще ви представим пет упражнения, които ще преобразят тялото ви.

 

Скачане на въже. Това упражнение ви изглежда несериозно, сигурни сме. Но защо не потърсите въжето за скачане, с което сте си играли толкова много като дете? Пробвайте да скачате няколко минути и вероятно ще установите, че изобщо не ви бива, макар преди да сте можели да го правите с часове. Това е страхотно кардио, което ще ви раздвижи, ще горите калории и няма да скучаете, както при велоергометъра.

 

 

Клекове. Те са много полезни за жените, защото стягат дупето и краката. Препоръчват се за всички жени, защото наистина са много ефективни. Отначало правете клекове без тежест, докато мускулите навикнат. Ще ви бъде трудно, но не се отказвайте. Постепенно ще свикнете и може да започнете да използвате тежести, например само лост. Клековете ще изваят дупето и бедрата ви, които са проблемни зони на почти всяка жена. Ако искате да отслабнете в тази област, правете през ден клекове съчетани с кардио тренировка. Успехът е гарантиран.

 

Лежанка. Момичета, ако искате стегнат бюст, това е начинът! Лежанката се свързва основно с мъжкия пол, но това не значи, че момичетата не могат да се възползват от този уред. Вземете леки гирички, например по 2 килограма и бавно ги изтласквайте нагоре и надолу, като се стремите ръцете ви да са на нивото на гърдите. Правете повече серии. Това упражнение ще стегне бюста ви и той няма да увисне.

 

Плуване. Плуването ще извае тялото ви. То наистина е много натоварващо, изморително, но същевременно зареждащо. Ако се научите да плувате, винаги ще ви е от полза, същевременно ще поддържате тялото си във форма. Този спорт вече е много достъпен, защото навсякъде има басейни с приемливи условия.

 

Повдигане на краката от легнало положение. Това упражнение е изключително елементарно, но понякога изморително. Легнете по гръб, сложете ръцете си под дупето, за да имате опора и да не товарите кръста. Започнете бавно да вдигате краката си нагоре, като ги държите изправени. Това упражнение стяга коремните мускули в зоната под пъпа. Когато стегнете тези мускули, ще имате по-изправена стойка.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия