Защо нямаш прогрес във фитнеса

2014-10-15 15:30:00
Защо нямаш прогрес във фитнеса
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем, че спортуването е полезно. В днешния забързан начин на живот прекарваме часове наред пред компютъра, в училище и се обездвижваме. Това е много вредно и е най-добре да тренираме някакъв спорт, за да изваем красиво тяло и да бъдем здрави. Проблемът при много тийнейджъри е, че не знаят как точно да тренират и как да постигнат успех и добри резултати. Истината е, че пътят към красивото и стегнато тяло изобщо не е лек. Но това не прави нещата невъзможни. Трябва да бъдете постоянни и да знаете какво правите. Сега ще ви представим най-честите причини, поради които нямаме успех във фитнеса.

 

Искате мигновени резултати. Сред младите хора витае схващането, че перфектното тяло се постига лесно и бързо. Повечето известни личности споделят, че те не полагат кой знае какви усилия във фитнес залата, а телата им са природно красиви. Това не е съвсем така, защото известните личности имат лични инструктори и диетолози, които ги напътстват и им помагат. Освен това много от звездите прибягват и до естетични и пластични корекции, за които не си признават. По-добре не се сравнявайте с известните, а се захванете здраво с тренировките. Не очаквайте чудеса за кратко време.

 

Не се възстановявате правилно. Възстановяването включва хранене и почивка. Не може да очаквате, че ако не се наспивате ще имате резултати. Тогава тялото ви влиза в авариен режим и се старае да не губи тегло. Вероятно ще се чувствате изморени, ще ви се спи и няма да имате сила. Прекалено тежките тренировки също не са за предпочитане.

 

Храненето е много важно, точно толкова колкото и самите тренировки. Тук зависи дали искате да сваляте килограми (да отслабвате) или да качвате маса. Все пак най-добре е да си изготвите хранителен режим според тренировките, които правите. Но във всеки случай забравете за джънк фууда и за тъпченето със сладкиши.

 

Правите прекалено леки тренировки. Ако до сега не сте спортували, вероятно всичко ви се вижда много трудно. С усилие правите и няколко повторения, мотивирани сте, но лесно ви омръзва и се изморявате. Проблемът на много младежи е, че се щадят. Не бива да се притеснявате от това да се изпотите и да се изморите. Не бива да се претоварвате, но не очаквайте особени резултати, ако правите много леки тренировки.

 

Не изпълнявате упражненията качествено. Има някои прости правила, които трябва да знаете. Научете се как да дишате, защото дишането е половината от спорта. Важно е да се гледате в огледалата, за да намирате грешките си в изпълнението на упражненията. Старайте се гърбът ви да е изправен, пазете си кръста и винаги заемайте правилна позиция на тялото.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия