Скачането на въже ще извае бедрата и дупето ви

2014-09-04 19:01:00
Скачането на въже ще извае бедрата и дупето ви
Снимка: thinkstockphotos.com

Простите движения, които активират мускулите и областите от тялото, засегнати от целулита, могат да бъдат много ефективен съюзник и борбата срещу неестетичната деформация. Упражненията за целулит не трябва да бъдат нито интензивни, нито тежки и трябва да могат да се изпълняват от жени във всички възрасти. Онова, което е важно, са постоянството и упоритостта, така че няма бързи резултати. Целулитът не се появява „за една нощ“, така че са нереалистични очакванията той да изчезне само за няколко дни, след като се посветите на разрешаването на проблема.

 

Също така е добре, преди да започнете с упражненията, да се консултирате с личния си лекар, но и с фитнес инструктор, който ще ви предложи тренировъчна програма, съобразена с вашите възможности (здравословни, възрастови, степен на кондиция), която ще ви помогне да постигнете искания резултат - гладка кожа, без мастни депа.

 

Стягането и повишаването на тонуса на мускулите е продължителен процес, затова се въоръжете с търпение, докато активирате чрез упражнения мускулите на краката, бедрата и дупето, тоест онези области, които са засегнати от целулита.

 

Скачане върху мека повърхност. Скачането на въже е едно от основните упражнения за подобряване на кръвообращението, на физическата кондиция, формата и естествено чрез тях се постига гладка кожа без целулит. Освен въже за скачане, за това упражнение ви трябват добри маратонки, с дебела, анатомична подметка и въздушни възглавнички за пръстите (като за и баскетбол, но не и за тичане).

 

Също така трябва да избягвате скачането по твърди повърхности (бетон, камък, плочки) и, ако не разполагате с необходимите условия, можете да поставите на пода килим или постелка за йога и да скачате върху тях, тъй като така ще предпазите ставите и гръбначния стълб от болки, наранявания и увреждания.

 

Скачането на въже е добро  упражнение за краката и дупето, чрез него ще оформите коремните мускули, коремът ще стане плосък и ще заздравите цялостната структура на гръбначния стълб. Ако не сте в добра форма, започнете с пет минути упражнения, а след седмица удължете минутите до 10, 15 и 20.

 

Започнете с три минути загрявка, скачайки на въжето с равномерен ритъм, починете половин минута и след това скачайте на въжето 60 секунди, но по-бързо. Оставете въжето за скачане и направете няколко клякания е цел да направите шест серии от по 12 клякания. Починете си за минутка и отново скачайте на въже в продължение на 60 секунди. За да избегнете рутината, можете между отделните скачания на въже да вмъкнете упражнения за бедрата, дупето и коремните мускули, след което отново да скачате на въже с различна интензивност и стилове. Кратките отдъхвания и почивки между упражненията се подразбират.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия