Валери Божинов се отказва от 4.5 млн. евро, за да играе за Левски

2014-02-06 13:45:00
Валери Божинов се отказва от 4.5 млн. евро, за да играе за Левски
Снимка: Reuters

Бившият голаджия на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Верона, Виченца и Спортинг Лисабон - Валери Божинов, най-вероятно ще се откаже от финансовите си претенции на стойност 4,5 млн. евро към Спортинг Лисабон, за да заиграе в Левски.

 

 

Както е известно, Валери в момента е свободен агент и води подготовка с Левски, след като бе изритан от Спортинг Лисабон. Нападателят обаче заведе дело срещу португалците за пропуснати ползи и ако изиграе за "сините" дори и една контрола преди делото, то той ще се прости с въпросните пари.

 

С делото на Божинов се e заел лично собственикът на тима Тодор Батков и адвокат Георги Градев, които правят всичко възможно, за да може Валери да облече синята фланелка и отделно от това да прибере определена компенсация от Спортинг.

 

Днес Левски ще изиграе поредната си контрола в кипърския курорт Агия Напа. Тя ще бъде срещу Теплице от 15,00 часа, като все още не е ясно дали Божинов ще се появи на терена. Ако това стане той най-вероятно ще играе с №10 в състава на Левски. Така Божинов ще наследи фланелката на Христо Йовов и Антонио Вутов.

 

През май 2013 година Бижутера се отказа от активната си кариера и завеща №10 на Вутов, който тази зима бе трансфериран в Удинезе

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия