Цветана Пиронкова отпадна от Откритото първенство на Австралия

2014-01-15 21:15:00
Цветана Пиронкова отпадна от Откритото първенство на Австралия
Снимка: Reuters

Цвети Пиронкова неведнъж накара цяла България да се гордее с таланта на младата тенисистка, но скорошният и триумф в Сидни, който и донесе и първата титла от WTA в кариерата й. След това, българското момиче стартира успешно и участието си на Откритото първенство на Австралия, където в първата си среща успя да надиграе с 6:3, 6:2 испанката Силвия Солер-Еспиноса. За съжаление обаче вторият двубой се оказа последен за нашето момиче и тя отпадна от турнира.

 

 

Във втората среща Цвети срещна представителката на домакините Саманта Стоусър. Мачът продължи 1 час и 7 минути и завърши 2:6, 0:6. Срещата започна доста добре за българката, която имаше брейкпойнт още при резултат 1:1, за съжалениe обаче след това Пиронкова така и не успя да продължи доброто си представяне и отстъпи пред Стоусър.

 

Няма как обаче да не отбележим, че българската надежда в тениса стартира мача с болки в бедрото и потърси медицинска помощ едва по времето между двата сета. Може би именно този проблем накара Цвети да допусне множество непредвидени грешки, които на практика и костваха победата.

 

Тази загуба, не само изхвърли Цветана Пиронкова от турнира, но и сложи край на победната й серия от цели 9 мача без загуба. Прибавяйки и скорошната титла към тази статистика, то всеки българин беше окрилен и се надяваше, макар и трудно, Цвети да отстрани шампионката от US Open за 2011 година - Стоусър.

 

Ето и изчерпателно видео с най-важните моменти от мача:

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия