Как да си върнеш плоското коремче след празниците?

2014-01-08 13:15:00
Как да си върнеш плоското коремче след празниците?
Снимка: Dreamstime

Празниците вече минаха, така че ако сте се сдобили с излишни мазнинки през изминалите няколко седмици, време е да се вземете в ръце и да се отървете от излишните килограми!

 

Доста хора се оплакват от подуване на стомаха след Коледа и Нова Година. Причината за това тяхно състояние е системното преяждане. Но зимата определено не е подходящ период от годината за започване на диета, затова по-добре не тормозете организма си.

 

 

Какво да направите, за да се сдобиете отново с плоско коремче?

 

- забравете за газираните напитки, захарните изделия, киселите и лютите продукти;

 

- започнете да пиете повече вода, за да компенсирате преяждането по време на празниците;

 

- намалете или направо спрете за няколко дни консумацията на млечни продукти, лук, зеле и чесън;

 

- наблегнете на консумацията на плодове;

 

- изберете си един ден от седмицата и го направете разтоварващ, тоест консумирайте само един вид храна;

 

Жените определено държат да имат плоско коремче, особено лятно време, когато често им се налага да се събличат по бански и да показват тялото си на плажа или на басейна. Но за да има една дама хубав корем лятото, тя трябва да започне да работи за него още през зимата.

 

Правете упражнения за корем. Има най-разнообразни – коремни преси, повдигане на краката от лег, усукване на торса от лег и др. В интернет ще намерите голямо разнообразие, правете тези, които са ви най-приятни и виждате най-добри резултати от тях. Обикновените коремни преси също са ефективни, но има далеч по-лесни и ефикасни упражнения от тях, затова е добре да разнообразявате тренировъчната си програмата.

 

Ако промените хранителния си режим поне за известен период от време и редовно спортувате, то със сигурност лятото ще се радвате на стегнато коремче, за което в момента мечтаете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия