Българският национален отбор по волейбол спечели приза "Отбор на годината"

2013-12-17 21:30:00
Българският национален отбор по волейбол спечели приза
Снимка: Reuters

Спортист на годината е годишна награда присъждана на най-добрия български спортист за годината. Освен спортист на годината се избира и отбор на годината. За 2013 година този приз спечелиха момчетата на националния отбор по волейбол, които донесоха невероятни постижения за България в световен мащаб.

 

 

На специална церемония в балната зала на Централния военен клуб в София, волейболните ни лъвове бяха удостоени с честта да се нарекат отбор номер едно на 2013 година. Министър Марияна Георгиева връчи награда, която беше приета от капитана на отбора Тодор Алексиев и либерото Теодор Салпаров, представляващи целия тим.

 

Призът бе връчен на отбора, заради извоюваните четвърто място в Световната лига и четвърто място на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, както и успешното затвърждаване на отбора като една от действащите сили във волейбола, печелейки отново четвърто място на Световната лига през лятото и Европейското първенство по волейбол в Полша и Дания.

 

Титлата "Отбор на годината" е повече от заслужена, защото момчетата продължават да ни показват, че упоритостта желание и таланта са неизменни качества за всички българи. Те са стимул и вдъхновение за мнозина да отправят поглед към спорта и волейболни свят.

 

Припомняме, че тази година късметът в жребия за Световната лига ни отреди доста тежки съперници, с които трябва да се справим. Те са: Сърбия, Русия и САЩ. Всеки един от тези отбори притежава невероятна класа и определено ще бъде трудно да се справим с тях. За наша радост обаче, момчетата никога не са се плашили от трудностите и сме сигурни, че съвсем скоро ще ни покажат невероятната си игра, която този път може да им донесе и медали.

 

Ето и пълна програма за предстоящите мачове в групата на националите:

 

30 май - 1 юни:

Сърбия - Русия

САЩ - БЪЛГАРИЯ

 

6 - 8 юни:

БЪЛГАРИЯ - Сърбия

САЩ - Русия

 

13 - 15 юни:

САЩ - Сърбия

Русия - БЪЛГАРИЯ

 

20 - 22 юни:

Русия - Сърбия

БЪЛГАРИЯ - САЩ

 

27 - 29 юни:

Сърбия - БЪЛГАРИЯ

Русия - САЩ

 

4 - 6 юли:

Сърбия - САЩ

БЪЛГАРИЯ - Русия

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия