Лудогорец с поредна победа към върха

2013-12-13 22:28:00
Лудогорец с поредна победа към върха
Снимка: Reuters

Българският отбор, който изненада цяла Европа не спря своя възход и до последната минута в груповата си фаза. На финала, в последния си сблъсък от групите на престижния европейски турнир Лига Европа, преминавайки през тимовете на ПСВ Айдховен и Черноморец Одеса, българският тим не пожали и Динамо Загреб, като вкара топката във врата им цели 2 пъти и с общ резултат 1:2 срещата Динамо Загреб – Лудогорец, накара хиляди фенове да се гордеят с момчетата от Разград.

 

 

Мачът започна сравнително добре за Лудогорец и в 28-та минута Безяк подаде отлично на Марселиньо, който изведе Даниел Абало сам срещу вратаря и логично топката се озова в мрежата, за да може разградчани да поведат. Точно в края на първото полувреме, в 45-ата минута Чоп се възползва от разбъркване в наказателното поле на българските шампиони и с глава прати кълбото зад Чворович за 1:1.

 

Лудогорец обаче съвсем не се беше отказал от победа и след почивката започна второто полувреме още по-настървено. Домакините също не свалиха темпото и продължиха да търсят победата. В крайна сметка обаче в 72-та минута Абало намери отлично Безяк в наказателното поле, а той прецизно финтира Шимунич и със страхотен удар не остави шанс на стража Сандомиерски, носейки победата на Лудогорец.

 

По този начин българския тим завърши на първо място в групата си, без да е допуснал нито една загуба и с актив от 16, събрани от 5 победи и едно равенство. Невероятно постижение, което едва ли някой е очаквал. Другата голяма изненада в групата се оказа Черноморец Одеса, които лукаво взеха мястото на ПСВ Айдховен, след като ги победиха с 0:1 и по този начин също се класираха напред в турнира.

 

Победата на Лудогорец в този мач не беше изключително важна за тима, тъй като още в предишни си двубой те си осигуриха сигурно първо място в групата, но от друга страна всяка победа гарантира приход от 200 хил. евро в клубната каса, което е доста сериозна сума за българските стандарти. А най-важното за всички българи е, че успехът на Лудогорец ще увеличи както клубния, така и националния коефициент на страната ни в класацията на УЕФА, което определено е било ключова точка от мотивацията на момчетата.

 

Всички ние сме горди от успеха на Лудогорец и ще продължаваме да следим изявите им с интерес, надявайки се, че ще сътворят българското чудо и стигнат до наистина ключов етап от турнира, защо не и полуфинал.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Emiliyan97
преди 10 години

Ние ще победим !! Да се надяваме,че освен тези успехи в груповата фаза и за напред ще бъдем така перфектни и за напред.Успех :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия