Как да върнеш обема на косата си след тренировка?

2013-09-18 16:46:00
Как да върнеш обема на косата си след тренировка?
Снимка: Dreamstime

Някои хора не обичат да спортуват, защото ги мързи. Има обаче такива, които избягват тренировките, защото след тях косата им изглежда зле. Това го практикуват основно жените. Представителките на нежния пол са наясно с факта, че потта влияе зле както на кожата, така и на косата. Ако искаш да изглеждаш максимално добре след тренировка, следвай нашите съвети:

 

Снабди си със спрей на водна основа и напръскай хубаво косата си. По този начин ще успееш да я приведеш в ред и да я направиш по-мека и лъскава.

 

 

След това вземи една кръгла четка и навий около нея средно дебел кичур коса. Вземи сешоар и издухай корените напред, за да придадеш на косата ти обем. Въздухът ще ти помогне да изсушиш косата си и да премахнеш излишната пот.

 

Остави косата си увита около четката и след това леко отпусни кичурите, без да ги издърпваш насила от четката. В противен случай рискуваш обемът ти да отиде на кино.

 

За да изглежда косата ти максимално добре може да вземеш сешоара и да я издухаш, като леко я буташ нагоре. След това оформи прическата си с пръсти.

 

Косата ти не е основателна причина да не спортуваш. В същото време не бива да я миеш всеки ден, защото това ще я направи прекалено мазна. На пазара има голямо разнообразие от продукти. Вземи си сух шампоан и следвай съветите, написани по-горе и никой няма да разбере, че допреди 15-20 минути си била във фитнес залата, като гледа косата ти.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия