Най-често допусканите грешки по време на тренировка

2013-08-19 13:15:00
Най-често допусканите грешки по време на тренировка
Снимка: Dreamstime

Всеки казва, че ако човек иска да се отърве от излишните килограми, трябва да спазва подходящ хранителен режим и да тренира редовно. Това е така, стига да се прави качествено. Не е достатъчно само да ходиш във фитнес залата, трябва тренировките ти да бъдат качествени, за да постигнеш така желания ефект. Виж няколко грешки, които трябва да избягваш, ако искаш да имаш фигурата, за която отдавна мечтаеш:

 

 

Не загряваш – според повечето хора загрявката е излишна и затова голяма част от тях са контузват, докато спортуват. Трябва добре да подготвиш мускулите си за работа, ако искаш да има ефект от упражненията, които ще правиш в следващите един-два часа. Също така е хубаво да завършиш със стречинг, за да подобриш гъвкавостта и да разтегнеш скъсената мускулатура. Ако пропуснеш тази част от тренировката, рискуваш да получиш травма.

 

Наблягаш на коремните преси – повечето хора смятат, че те са достатъчни, за да се сдобият с плочки. Истината е, че точно тези упражнения имат най-малък ефект върху горната и долната преса. Ако наистина имаш желание да се „фукаш“ с плочки на плажа, започни да се храниш здравословно, изчисти тялото си от мазнини и чак тогава наблегни на ефикасни упражнения за корем.

 

Тренираш на гладно – за да бъде тренировката ти максимално качествена, тялото ти трябва да има достатъчно енергия. Затова хапни нещо с високо съдържание на въглехидрати, преди да спортуваш. В противен случай ще изгаряш мускулна маса, а не мазнини, а ти определено не искаш това, нали? Ако не чувстваш глад или ти е тежко, изпий един фреш или енергийна напитка. Запомни – когато нямаш достатъчно енергия за тренировка, губиш мускулна маса, а не мазнини.

 

Не разнообразяваш упражненията – човешкият организъм е изключително умен. Затова трябва да прилагаме разни техники и хитрини, за да може да постигнем това, което искаме. Тялото ни притежава адаптация, която му помага да се приспособи към упражненията, които правиш и по този начин да гори по-малко енергия за тях. Поради тази причина тренировките ти трябва да бъдат разнообразни, за да „стресираш“ мускулите и да гориш достатъчно калории и мазнини.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия