Нужни са ти 6 минути, за да станеш секси

2013-07-19 11:30:00
Нужни са ти 6 минути, за да станеш секси
Снимка: Dreamstime

Фитнес гуруто Трейси Малет е заета майка, която няма време да спортува ежедневно. Тя обаче като всяка жена е суетна и иска да запази формите си перфектни. За целта Трейси е измислила съвсем кратка програма, с която да тонизира тялото си и да работи за мускулите си, която е кръстила „Секси в 6 минути". Заглавието само по себе си издава, че са необходими 6 минути за изпълняване на упражненията, но не веднъж, а три пъти на ден.

 

 

Пред diet.com Трейси издава, че някои от клиентите ѝ губят до 12 килограма за 6 седмици, намаляват с по няколко сантиметра обиколката на бедрата, ръцете и талията си и добиват повече увереност.

 

„Не можем да намерим по час и половина за тренировка, но всеки от нас може да отдели 6 минути", убедена е Малет. „Не се заблуждавам, че всеки може да влезе във форма за този период от време, това зависи и от гена. Но аз съм заета жена и реших че мога да го направя за 6 минути. Така че не ви пречи да опитате 1-2 пъти на ден", допълва дамата.

 

Разбира се, при Трейси е по-лесно да влиза във форма, тъй като цял живот се е занимавала с физически упражнения. Дамата е била класическа балерина. Затова тя препоръчва освен упражнения да се избере хранителен режим, който да не надвишава 1500 калории дневно.

 

Ето и какво представляват упражненията на Трейси. За целта трябва да се сдобиете с фитнес топка със среден или голям размер.

 

Всички упражнения представляват един кръг, а вие трябва да изпълните три завършени кръга за една тренировка.

 

 

Кръстосани прави удари

 

За да се вдъхновите, помислете как след няколко седмици „баниците" от корема ви ще изчезнат и няма да прещипвате меса, когато си закопчавате тесния панталон.

 

Натоварването пада на косите коремни мускули.

 

Изпълнение: Подпрете се на топката, така че краката ви да бъдат сгънати в прав ъгъл, а кръстът ви да се опира на топката. Сгънете ръцете в боксьорска стойка и извивайте леко торса в посока на юмрука ви, който не е насочен напред, а под лек ъгъл. Лявата ръка се опитва да уцели въображаемата цел в дясно, а дясната – в ляво.

 

Упражнението се изпълнява 3 х 20 и с двете ръце.

 

Разтягане

 

Вдъхновение: Представете си колко секси ще изглеждате с тясна тениска.

 

Мускули, върху които се работи: коремни, кръстни, бедра.

 

Застанете не пода на колене, като поставите лактите си върху топката, така че раменете да дойдат над лактите. Тялото трябва да бъде в лек наклон и бедрата да натиснат напред.

 

(Представете си една диагонална линия от врата до коленете.)

 

Издишайте и придвижете топката няколко сантиметра напред, така че да балансирате тежестта на лактите и гърбът да остане прав.

 

Вдишайте и върнете топката обратно в изходна позиция.

 

Повторете 3х10.

 

Повдигане с два крака

 

Вдъхновение: По-стегнати и визуално издължени бедра.

 

Мускули, върху които се работи: Вътрешната част на бедрата.

 

Легнете на една страна. Изпънете ръката, на която сте легнали над главата. Стиснете топката между долната част на двата си прасеца. Поставете главата на опорната ръка, а другата подпрете на пода пред гърдите. Тялото трябва да остане в права линия.

 

Вдишайте и на издишане повдигнете двата крака от пода без да променяте правата линия на тялото. Вдишайте и спуснете краката обратно.

 

Повторете 3х10.

 

Още съвети за тялото и външния вид четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kosder
преди 10 години

" който да не надвишава 1500 калории дневно."Без да правя нищо с този "хранителен режим" ще се свърша.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия