Стилиян Петров се отказва от футбола

2013-05-09 16:25:00
Стилиян Петров се отказва от футбола
Снимка: Reuters

Футболистът Стилиян Петров, който е капитан на Астън Вила и част от българския национален отбор по футбол, официално обяви прекратяването на кариерата си.

 

34-годишният национал успя да спечели една много важна битка в живота си – пребори левкемията, но въпреки това има нужда от леко лечение с хапчета и затова е преценил, че повече няма да се занимава професионално с футбол. Вместо това организира фондация, на която ще отдаде свободното си време.

 

 

"С мъка на сърце обявявам оттеглянето си от футбола", казва Стилиян в изявление на сайта на Астън Вила.

 

"Емоциите са наистина големи, но непрекъснатата подкрепа на семейството, приятелите и страхотните хора, които срещнах, правят по-лесно за мен да се разделя с единственият начин на живот, който съм познавал".

 

"Това, че съм готов да посрещна нови предизвикателства, прави нещата много по-лесни".

 

"Откакто бях диагностициран с левкемия праз март 2012 година, разбрах и оцених начинът, по който тази болест засяга живота на толкова много хора".

 

"Искам да помогна и мога да помогна. И създавайки фондацията, която ще се занимава с въпросите, когато хора са диагностицирани с тази болест, се надявам да направя разлика".

 

"Винаги ще съм благодарен за живота, който прекарах във футбола. Чувствам се благодарен по някакъв странен начин и за възможностите, които ми предостави това лудо нещо, което ми се случи".

 

"Това лудо нещо по някакъв начин трогна хората и искам да насоча това в позитивен начин. Това ще е най-голямото ми предизвикателство в живота".

 

"Искам да благодаря на феновете на Астън Вила, на президента Ранди Лърнър, на директора Пол Фоулкър и мениджърът Пол Ламберт. Също на феновете на Селтик, на феновете в България и феновете по целия свят, които ми помогнаха през изминалата година".

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия