Тренираш, спазваш стриктно диетата си, но няма резултати ... Защо?

2013-03-29 12:45:00
Тренираш, спазваш стриктно диетата си, но няма резултати ... Защо?
Снимка: Dreamstime

През пролетта голяма част от жените /а и не малко мъже/ започват да спазват диети и да спортуват активно. Те свалят няколко килограма, но винаги стигат до момент, в който резултатите спират да се забелязват. Някои хора наричат този период „охлювен“ - спазвате досегашния си хранителен режим, който е давал резултати, спортувате усърдно, но въпреки това не помръдвате нито грам надолу.

 

Как да се справите с този период и да продължите напред?

 

 

Много е важно да не губите мотивацията си и да продължавате да преследвате целта си, колкото и далеч да ви се струва тя. Най-лесно е да се откажете и да се примирите с образа си на дебеланка, но защо трябва да захвърляте с лека ръка постигнатите до този момент резултати?

 

Променете режима си и вида тренировки. В началото сте изненадали организма си и с лекота сте се отървали от няколко излишни килограма, но тялото ви се е пригодило към новия начин на живот и вече ви е по-трудно, а дори невъзможно, да се вталявате. Затова изненадайте организма си с нещо различно – нов хранителен режим, различни тренировки.

 

Възможно е проблемът да е в самите вас. Може би, не сте достатъчно мотивирани и лесно се разсейвате, вървейки по пътя към поставените от вас цели. Когато тренирате, бъдете съсредоточени върху това, което правите. Няма смисъл да прекарвате 3 часа във фитнес залата, като половината от тях прекарвате, говорейки по телефона или с приятелката, която ви прави компания.

 

Снимка: Dreamstime

 

Хубаво е човек да преследва целите си, но в никакъв случай не бива да се вманиачава по тях. Теглете се ежедневно, но не прекарвайте цялото си свободно време върху кантара и с шивашки метър в ръка. Резултатите ще дойдат постепенно, не си създавайте излишно стрес, защото той може да ви попречи да се отървете от излишните килограми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия