Бързото ходене гори доста калории

2013-03-21 13:30:00
Бързото ходене гори доста калории
Снимка: Dreamstime

В днешно време хората имат доста натоварено ежедневие и трудно намират време за спорт. Това е и една от причините все повече хора да страдат от затлъстяване. Жените много държат на външния си вид и не могат да се примирят, че имат няколко излишни килограма. Те са готови на всичко, за да изглеждат добре, но някои от тях наистина не могат да намерят време и сили, за да спортуват редовно.

 

 

Ако вие сте от хората, които нямат достатъчно свободно време, но имат желание да отслабнат, започнете поне да се разхождате всеки ден в продължение на поне половин час. Ако ходите с умерено темпо, без да се задъхвате или напрягате, то няма да има особен ефект, но поне ще стимулирате метаболизма си и това ще ви помогне да изгаряте повече калории и мазнини.

 

При положение, че искате по-бързо да се отървете от излишните килограми, то трябва да правите по една дълга разходка от минимум 30 минути, стигаща до един час. Темпото на ходене трябва да бъде бързо и енергично. По този начин ще изминете около 10 000 крачки и ще изгорите между 300 и 500 калории. Може да ви се струва малко, но с един час аеробика ще изгорите максимум 600 калории, а натоварването е доста по-голямо.

 

Вече е пролет и времето става все по-подходящо за разходки навън. Вместо да се затваряте да тренирате на закрито, излезте навън, разходете се, съберете слънчеви лъчи и най-важното – изгорете солидно количество калории.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
konan7
преди 11 години

Знам, аз съм наистина добра в бързото ходене! :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия