Всеки трети дори не се изпотява във фитнеса

2013-03-01 16:00:00
Всеки трети дори не се изпотява във фитнеса
Снимка: sxc.hu

Всеки трети фитнес ентусиаст дори не успява да се изпоти в залата по време на тренировката си, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Едва половината от посетителите на фитнеса се отдават на сериозно трениране, докато останалите прекарват времето си в разговори с приятели или просто оглеждане за нов партньор.

 

 

Резултатите от допитването показват, че всеки четвърти прекарва повече време в сауната или в джакузито, отколкото в потене над уредите в залата. Около 10% са тези, които предпочитат да релаксират край басейна (в случай, че във фитнес центъра има такъв), а за 5% най-интересното и приятно нещо е гледането на мачове по окачените телевизори.

 

Данните от изследването сочат още, че един трениращ човек прекарва средно по около 2 часа седмично във фитнес залата. През това време обаче цели 29% от бодибилдърите изобщо не си дават зор с тренировките и дори не се потят.

 

Що се отнася до разделението между половете, жените определено са тези, които най-често го карат по-лежерно във фитнеса. Главните техни притеснения са свързани с това, че ако се изпотят, прическата им ще се развали, а гримът им ще се размаже.

 

За 10% от фитнес ентусиастите единствената причина да посещават залата е възможността за запознанство с представители на срещуположния пол. Също толкова са и тези, които тренират, просто защото смятат, че така е модерно. За всеки трети ходенето в залата е възможност да се измъкне от къщи и да си почине от домашните задължения.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sonda
преди 11 години

Тези изследвания ми звучат доста правдоподобно... във фитнеса, който посещавам е пълно с "ентусиасти", които сядат на уредите, просто за да четат списания или да зяпат в телевизорите ;)

yakuza_
преди 11 години

Аз зимата примерно ако не правя яко кардио, повече от подмишниците не мога да се изпотя, а и залата в която тренирам температурата е между 6 и 12 градуса през зимата...

CauseTheScene
преди 11 години

Аз съм един от тези ,които правят здраво малбет ,най-обичам да си легна на лежанката и да си почивам :D

Mladenoff
преди 11 години

Т'ва, че не се потиш не означава, че не тренираш здраво. Някой хора само докато си седят се потят, други доста трудно.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия