Какво да тренирате, за да се отървете максимално бързо от излишните мазнини?

2013-01-17 15:02:00
Какво да тренирате, за да се отървете максимално бързо от излишните мазнини?
Снимка: Dreamstime

Ако наистина искате да се отървете от излишните килограми трябва да съчетаете подходящата диета с подходящите тренировки. Най-добре е да заложите на аеробните упражнения като ходене, бягане и плуване, съветват специалистите.

 

 

По време на тези упражнения се редуцират мастните тъкани и се подобрява обмяната на веществата. До този извод са достигнали учените, след като направили проучване, в което взели участие 234 доброволци с наднормено тегло и затлъстяване. Те били разделени в 3 групи – едните правили силови упражнения, другите тичали по 21 километра седмично, а третите комбинирали 21 километра бягане и три дни силови упражнения седмично.

 

След направения анализ станало ясно, че хората, които изпълнявали аеробните упражнения и тези, които имали комплексна програма са се разделили с най-много мазнини. Групата, която изпълнявала силови тренировки, не само, че не отслабнала, но и даже наддала заради увеличението на мускулната маса.

 

Според специалистите аеробните упражнения са най-добри начин за отслабване.

 

Човек сам трябва да си прецени как, какво и кога да тренира. Все пак всеки има различни цели, към които се стреми. Ако имате многомастна тъкан и имате желание да я редуцирате, то по-добре наблегнете на бягането. Но ако искате да се разделите с няколко сантиметра от талията си, заложете на комбинацията с тежести. И не забравяйте да се храните здравословно!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Canis_Dirus
преди 11 години

LolFAGDo You Even Lift?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия