Забавните зимни спортове, които горят мазнини

2013-01-02 15:59:00
Забавните зимни спортове, които горят мазнини
Снимка: Dreamstime

Някои хора не намират нищо хубаво в студените зимни месеци. Те смятат, че е по-добре без тях и мечтаят да живеят в някоя топла страна. Всъщност зимата може да бъде, както много романтична, така и доста забавна. А какво по-хубаво от това да горите калории, докато се забавлявате?

 

 

Ползвали ли сте някога снегоходки? А знаете ли, че придвижването с тях е полезно за укрепването на мускулите на краката? Ходенето в снега със снегоходки изгаря около 774 калории на час при жените и до 1050 калории на час при мъжете.

 

Но нека се спрем на по-традиционен спорт. Например, карането на ски. То подобрява баланса, координацията и работи върху голям брой мускулни групи. Ски бягането също е доста интензивен зимен спорт. При него се тренира по-голямата част от тялото, като гърба, раменете, краката, седалището и гърдите.

 

Карането на кънки на лед също е доста приятно зимно занимание. С него се изгарят около 20 калории на минута и се подобрява координацията.

 

Игрите в снега укрепват имунната система, подобряват тонуса на организма и стимулират производството на ендорфини. Затова обличайте дебели и топли дрехи и си организирайте бой със снежни топки или спускане с шейни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия