Срамуваш ли се да се събличаш пред непознати?

2012-12-04 13:44:00
Срамуваш ли се да се събличаш пред непознати?
Снимка: Dreamstime

Голяма част от представителките на нежния пол се притесняват да се преобличат в съблекалнята преди и след тренировка.

 

Според повечето хора този срам се появява основно при жени, които нямат хубава фигура, но според специалистите това не е така. Дори дамите с красиви и стегнати тела се притесняват, когато трябва да сменят дрехите си.

 

 

Причината е, че чисто психологическа. Жените се чувстват уязвими, когато са голи, дори да са в компанията на други дами. Това се получава основно, когато преобличането става пред непознати хора. Приятелките нямат проблем с това.

 

Има жени, които отиват по-рано на тренировка или изчакват съблекалнята да се освободи, за да се преоблекат. Ако това е невъзможно, дамите си взимат дрехите и ги сменят в тоалетната.

 

Няма смисъл от такова криене, защото освен, че е излишно, то може да доведе до допълнителен стрес и да попречи на навременно започване на тренировката.

 

За да се справите с този проблем, научете повече за хората, с които тренирате заедно. Все пак голотата не е повод за притеснение и не е невъзпитано да се събличаш пред други хора. Съблекалните са направени за това, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 11 години

Не ме е срам, дори сме се преобличали момчета и момичета в една съблекалня, ако ремонтират другата. С бански или без, няма разлика.

RoxyM
преди 11 години

Според мен всичко идва от възпитанието, което си получил в детството. Ако от дете са ти внушили, че голото тяло е нещо срамно и е едва ли не позор да го покажеш на някого, нормално е да се притесняваш, което според мен е глупаво. В телата ни няма нищо срамно, непристойно и т.н.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия