Стилиян Петров е в ремисия, благодари на феновете си за подкрепата

2012-11-21 10:44:00
Стилиян Петров е в ремисия, благодари на феновете си за подкрепата
Снимка: Reuters

Капитанът на футболните ни национали и Астън Вила Стилиян Петров благодари на феновете за подкрепата, която му оказват. Стенли продължава по дългия път в битката с левкемията. Българинът даде интервю пред "Бирмингам мейл" и призна, че е в ремисия.

 

Феновете на Вила пък продължават да пеят името му на всеки мач и ръкопляскат всеки път в рамките на една минута - 19-ата, заради номера на българина. Петров посети благотворителен мач между отбор на приятелите на Стенли и сборен отбор на легенди на Вила. Приходите отидоха за борбата с левкемията.

 

"На ръба съм да заплача всеки път, когато чуя как пеят или аплодират името ми. Наистина го оценявам. Феновете ме подкрепят напълно още от началото. Изминаха 8 месеца, откакто се лекувам. Все още получавам картички и съобщения и целия този благотворителен мач беше невероятен. Такива са феновете на Вила. Те обичат клуба и играчите", заяви Петров пред "Бирмингам мейл".

 

 

В благотворителния мач, който се проведе в Хейлсоуън, участваха и хора от българския фенклуб на Астън Вила - "Бългериън Лайънс". Там беше и председателят му Димитър Бонев. На срещата присъства и Гарет Бари, който сега играе за Ман Сити. Той бе със съпругата и децата си.

 

"Когато нещо такова се случи, футболистите се обединяваме. Това означава много за хората свързани с Астън Вила, а аз знам колко страхотен човек е Стан", обяви английският национал Бари.

 

На терена излязоха имена като Стив Стоунтън, Гордън Коуънс, Лий Хендри, Йън Тейлър и Гари Шоу и още много други известни футболисти от миналото на Вила. По трибуните имаше стотици хора, които платиха между 2,5 и 5 паунда за билет.

 

"В момента имам други приоритети. В ремисия съм и правя доста химиотерапия. Сега съм в консолидационна фаза. Имам още няколко цикъла до края. Пътят е дълъг и доста тежък. От началото знаех, че ще е трудно. Но не съм си представял, че ще е толкова трудно. В края на този път ставаш по-силен и по-добър човек", добавя Стенли.

 

Петров все още ходи понякога на мачовете на Вила и на базата Бодимор Хийт. "Отивам да се видя с момчетата, когато мога. Когато професорът ми разреши и когато се чувствам добре. Липсват ми, но сега приоритетите ми са други".

 

"Хората казват: "Живей всеки ден сякаш ти е последен" и аз се наслаждавам да виждам семейството ми, децата ми, съпругата ми, майка ми, баща ми, брат ми. Боря се упорито. Досега всичко се развива добре и това е най-позитивното нещо", завършва Петров.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия