Няколко упражнения с топка за стегнат и плосък корем

2012-09-29 10:35:00
Няколко упражнения с топка за стегнат и плосък корем
Снимка: sxc.hu

Стандартните упражнения за стягане на коремните мускули стават много по-ефикасни, когато са извършени с помощта на топка за фитнес. Много хора смятат, че топката като цяло влияе само на коремните мускули, но реално цялото ни тяло придобива тонус.

 

С редовното и правилно изпълнение на следните лесни упражнения, вие ще изгорите повече мазнини и ще се сдобиете с плосък корем. Правете ги по около 3 пъти на седмица. Почивката между тях трябва да е или много малка, или въобще да липсва. Щом изпълните всичките 4 упражнения, повторете цялата серия още един или два пъти.

 

 

Застанете на колене и се подпрете на топката със сгънати в лактите ръце. Разстоянието между вас и топката трябва да е почти равно на дължината на торса ви. От това положение избутайте топката леко напред, докато не се изправят ръцете ви и тялото до коленете ви не е в една права. С допълнително сгъване на лактите ще ви е малко по-лесно да се върнете в изходна позиция. Повторете цялото нещо 10 пъти.

 

Легнете на пода с леко разкрачени крака, ръцете над главата са хванали топката. Едновременно повдигнете крайниците си нагоре и предайте топката от ръцете на краката. Отпуснете до земята. Аналогично действайте и по обратния път. Направете 8 до 10 прехвърляния. Първоначално може да не ви е лесно, но когато свикнете, няма да имате проблем.

 

Облегнете се с гръб на топката, двата крака са на пода, тялото е успоредно на земята. Повдигнете левия крак и го кръстосайте с десния. Доближете бедрата до пода и с помощта на десния си крак се избутайте до основно положение. Направете между 8 и 12 повторения и сменете крака.

 

В позиция като за лицева опора, но с топката под подбедриците. Тялото трябва да е успоредно на пода. Повдигнете едната си ръка и докоснете срещуположното рамо. Повторете същото с другата ръка. Направете около 26 повторения.

 

Още любопитни статии четете в Az-jenata.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия