Бербатов отряза Фиорентина и Ювентус

2012-08-30 13:36:00
Бербатов отряза Фиорентина и Ювентус
Снимка: Reuters

Изглежда, че Димитър Бербатов ще напусне Манчестър Юнайтед така, както пристигна в клуба - с трансфер в последните минути на трансферния прозорец.

 

След като по-рано тази вечер бе съобщено, че нападателят ще премине в Ювентус, последните информации са, че Бербатов е отрязал италианския клуб.

 

По-рано през деня пък българинът "върза тенекия" и на очакващите го представители на Фиорентина. Виолетовите бяха постигнали договорка с Манчестър Юнайтед, но Бербатов така и не пристигна във Флоренция за медицинските прегледи.

 

 

Причината бе обаждане от Ювентус.

 

"ФК Фиорентина обявява, че трансферът на Димитър Бербатов определено пропадна, след като бе постигната договорка с Манчестър Юнайтед (с разменени контакти, платена първа вноска и гаранции за втора вноска) и след постигане на устна договорка с нападателя за трансфера му", се казва в изявление на Фиорентина.

 

"През деня от английския клуб дадоха писмено съгласие на играча, да дойде до Флоренция за медицински прегледи. Футболистът се качи на самолета заедно с агента си с билети, платени от Фиорентина. Той обаче изобщо не пристигна във Флоренция".

 

"Това се получи заради арогантно поведение от други клубове, които нямат нищо общо с феърплей и спортната етика. Що се отнася до играча, като изключим характеристиките му и способностите на терена, щастливи сме, че не дойде във Фиорентина. Той не заслужава нашия град, не заслужава да носи нашата фланелка".

 

Същевременно спортният директор на Ювентус Бепе Марота разкри, че причините Бербатов да отреже и Ювентус, са лични на футболиста.

 

"Това не е отказ. Бербатов предпочита да остане в Англия поради семейни причини", обяви Марота пред Скай Спортс Италия. "Свързахме се с него, след като разбрахме, че е отказал на Фиорентина. Говорих с шефа на Манчестър Юнайтед. Знаехме за тяхното решение да продадат Бербатов и стартирахме нормална процедура. Искахме да се възползваме от възможността".

 

Според английската версия на Скайспортс, фаворит за подписа на Бербатов е лондонския Фулъм. Клубът, воден от Мартин Йол, има нужда от нов нападател, след като е почти сигурно, че Клинт Демпси ще напусне. Същевременно по-рано днес клубът бе напуснат и от най-добрия си футболист - Муса Дембеле, който премина в Тотнъм.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия