Момче без стъпала с покана за детската школа на Барселона (+видео)

2012-08-29 22:00:00
Момче без стъпала с покана за детската школа на Барселона (+видео)
Снимка: YouTube

11-годишно момче, родено без стъпала, получи официална покана да се присъедини към детската школа на испанския футболен клуб Барселона, съобщава в. “Sun”.

 

Въпреки вродения си недъг, Габриел Мюниз ще получи шанса да играе рамо до рамо със своите връстници в именития футболен отбор, което за него и цялото му семейство е истинско постижение.

 

 

Това обаче далеч не е единственото нещо, с което талантливото момче може да се похвали. То е в училищния отбор по футбол и е сред най-добрите играчи там. Освен това Габриел е капитан на класа си по време на заниманията им по физическо възпитание.

 

11-годишното дете влязло в полезрението на Барселона след специално посветен на него репортаж, излъчен по бразилска телевизия. Щом го видели, без да губят много време, представители на клуба го поканили да вземе участие в техен летен лагер за млади таланти, предвиден да се проведе в Рио де Жанейро.

 

Именно по време на лагера Габриел разкрил невероятните си футболни умения, с които успял да смае всички присъстващи. Скоро след това той получил покана да се присъедини към детската школа на Барселона в Испания.

 

„Неспособността ни да направим нещо е само в главите ни и Габриел доказа това на всички. Той предизвика социалните норми и постигна успех”, коментира учителят по физическо на малкото момче.

 

Родителите на 11-годишното момче не крият вълнението си от постиженията му. Те се чувстват истински щастливи, че тяхното дете, за което много хора са се съмнявали, че въобще ще проходи, сега доказва на света, че няма нищо невъзможно.

 

Що се отнася до Габриел, неговата мечта е един ден да се превърне в професионален футболист и рита, редом до своя идол – Лионел Меси. Пожелаваме му го!

 

Вижте на какво е способен Габриел:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
NeverBack
преди 11 години

Еваларка!

Bloody Red
преди 11 години

Честно казано, клипа ме накара да се усмихна.. Той да не би да е виновен, че е "малко ***"? Трудно е да си различен, особено в такава голяма степен. А близките му не могат да направят нищо, за да променят нещата. Защо пък поне да не го подкрепят? Да имаш някого, който вярва в теб и подкрепя мечтите ти, колкото и да са невероятни, е прекрасно. Може и да не променя фактите, но все пак помага да се свикне с тях, което също е важно.

scandalousLady
преди 11 години

Браво !

tomboy
преди 11 години

Да , а ти си големия ***...ХД

Furious?
преди 11 години

Малко ***.Какво го насърчават , никога няма да стане футболист , само ще прецакат живота му повече

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия