7-годишно дете чудо подписа с Реал Мадрид

7-годишно дете чудо подписа договор с испанския тим Реал Мадрид. Леонел Анхел Койра, който е родом от Аржентина, но от 4 години насам живее в Испания, още в началото на следващия месец ще започне тренировките си в младежката академия на клуба.

2011-08-10 16:52:27
7-годишно дете чудо подписа с Реал Мадрид
7-годишно дете чудо подписа договор с испанския тим Реал Мадрид.

Леонел Анхел Койра, който е родом от Аржентина, но от 4 години насам живее в Испания, още в началото на следващия месец ще започне тренировките си в младежката академия на клуба. Той ще може да влезе в професионалния отбор на „белия балет” чак след като навърши 16 години.

Момчето било забелязано за първи път от скаути на Атлетико Мадрид, откъдето също му отправили официална покана да подпише с клуба. В крайна сметка обаче детето предпочело да рита за деветкратния европейски клубен шампион.

Въпреки че все още е твърде рано да се чертае бляскавото бъдеще на Леонел Койра, мнозина вече го сравняват с Лионел Меси, с който имат не само сходство в името и националността, но и в техниката на игра и поведението на терена. 7-годишното момче не крие, че Меси е неговият идол.

В свое интервю неотдавна скаутите на Реал Мадрид признаха, че са истински впечатлени от Койра. През септември той ще започне да играе с деца на 8- и 9-годишна възраст, но те смятат, че това няма да представлява никакъв проблем за него.

„Те може да са по-възрастни от него, но той е превъзходен играч”, коментира със самочувствие бащата на детето чудо, който е бивш футболист.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия