Според някои хора фитнесът не е подходящо място за представителките на нежния пол. Там има доста уреди, които правят мускули, а дамите не целят това. Но фитнес залата може да се окаже полезна, ако жените знаят как да тренират правилно и в огледалото вместо големи бицепси видят привлекателно и стегнато тяло.

 

Някои дами пък натоварват не тези мускули, които трябва. Те тренират на тренажора за гръб, мислейки си, че по този начин тренират ръцете си.

 

 

Друга често срещана грешка е обикалянето по фитнес уредите и правенето на една серия на упражнение. За да има ефект, при всяко посещение трябва да се тренират определени мускули и да се правят няколко повторения.

 

Ако искате секси релефно тяло, то правете нещата като хората.

 

Препоръчително е първите няколко пъти да имате инструктор, който да ви покаже някои упражнения и да ви стимулира. Като видите резултати, вие вече сами ще тренирате усърдно.

 

Хубаво е тренировката ви да бъде микс от упражнения за сила и издръжливост и такива за гъвкавост и координация.

 

Красивото тяло не е нещо, с което се раждаш, това е нещо, което сам моделираш. Има много слаби момичета, но колко от тях всъщност имат секси извивки и са стегнати? Сигурно сте се нагледали на кльощави девойки с изпъкнали коремчета. Това е защото не тренират, понеже са слаби и смятат, че не е нужно.

 

Но едно тяло е красиво, когато е стегнато и има лек релеф. А това става с тренировки и правилен хранителен режим.

Автор: Ралица Солакова