Надхитри жегата и комарите, спортувай спокойно на открито

2012-06-08 15:09:00
Надхитри жегата и комарите, спортувай спокойно на открито
Снимка: Reuters

Зимно време хората не тренират редовно, оправдавайки се с лошото време навън. Лятото нещата се повтарят, но този път оправданието са прекалено високите температури.

 

Колкото по-топличко е навън, толкова повече и по-досадни стават комарите. А те обичат мириса на пот и няма да те оставят на мира, докато тренираш в парка или на стадиона. Най-добре се въоръжи с продукт, който ги отблъсква и се напръскайте обилно преди тренировка.

 

Ако повечето пъти се потиш във фитнес зала, оборудвана с климатик, то тренировките на открито, особено лятно време, могат да ти дойдат нанагорно. Затова е най-добре да спортувате рано сутрин – преди работа или училище – или късно вечер. На стадиона почти няма сянка, затова по-добре тичайте в някой парк, пълен с дървета, които ще ви предпазват от горещите летни лъчи. Никога не излизайте да спортувате без шише с вода, защото има опасност да се дехидратирате и да припаднете.

 

 

Преди да отидете да спортувате на открито, намажете обилно тялото си лосион против изгаряна с фактор, подходящ за вашата кожа.

 

За някои младежи лятната ваканция е вече факт, за други ще дойде съвсем скоро. Повечето тийнейджъри лятно време карат колела, ролери, скейтбор или ходят на плуване. Но освен тези спортове има и други, които са много приятни и полезни.

 

Предложете на някой приятел да започнете тренировки по тенис на корт. Разбира се, може да се запишете и сам/а, но всичко е по-приятно, когато е в компанията на някой близък.

 

Лятото ще имате достатъчно свободно време, за да станете майстори по спортни танци, народни танци, брейк и т.н. Със сигурност искате да усвоите стъпките и да очаровате съучениците си есента, когато отново класът се събере заедно.

 

Най-лесно е да се съберете с приятели и да поритате, да играете волейбол или баскетбол, да отидете на планина и т.н. Не е важно какъв спорт ще изберете, важното е да го практикувате редовно и да ви доставя удоволствие.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 12 години

Надхитри жегата и комарите!Тва ми звучи като : Направи си расти и си гледай леща в тях!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия