Какъв спорт е подходящ за теб според характера ти

2012-06-05 16:48:00
Какъв спорт е подходящ за теб според характера ти
Снимка: sxc.hu

Физическата активност е от изключителна важност за добрия външен вид и здравето. Децата, които често правят бели и не могат да контролират своите емоции, стават по-послушни, след като започнат редовно да спортуват. Срамежливите пък добиват увереност и по-лесно комуникират с околните.

 

Всеки сам трябва да избира какво да тренира, за да не се превърнат тренировките в едно досадно задължение, което ще има къс живот.

 

 

Неуверените и срамежливи личности е хубаво да започнат да практикуват някакъв колективен спорт – волейбол, футбол, гимнастика и т.н. За тях пасват и бойните спортове като борба, ръгби, кик-бокс и т.н.

 

Затворените деца трябва да спортуват нещо, което ще подобри тяхната сръчност и техничност. На тях ще им допадне тенисът, тенисът на маса, скуошът и т.н.

 

Непослушните и буйни подрастващи е хубаво да тренират индивидуален спорт като гимнастика, лека атлетика, плуване, ски и т.н.

 

Тийнейджърите запомнят лесно новата информация и затова е хубаво те да изберат спорт, с който може да се занимават и професионално, ако имат желание и късмет.

 

Нередовното спортуване е много по-вредно от липсата на физическа активност. Затова е хубаво часовете по спорт да бъдат разпределени горе-долу равномерно. За тийнейджърите е препоръчително да тренират 7-10 часа седмично.

 

Когато човек тренира, напълно възможно е той да се контузи. Пазете се, не разчитайте околните да ви пазят – това се отнася предимно за колективните спортове. Всичко се случва, но шансът да ви сполети контузия намалява, когато се пазите и носите подходящи предпазни средства като наколенки, налакътници, кори и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия