За ползите от танците

2012-05-24 19:25:00
За ползите от танците
Снимка: reuters.com

От векове насам танцовото изкуство е неизменно свързано с човешката култура. Танците са един прекрасен начин за забавление на хората без значение от пола или възрастта им. Те спомагат не само за подобряване на настроението, но и имат редица ползи за здравето на човека. Вижте кои са те:

 

1. Гъвкавост

 

Чрез многобройните си и най-различни стъпки танците придават гъвкавост на тялото. Ставите стават по-подвижни, а сухожилията и мускулите добиват еластичност, позволяваща изпълнението на движения, за които дори не сте мечтали да осъществите. Подобряването на гъвкавостта на мускулатурата гарантира и по-малко травми след изпълнение на тежки физически упражнения.

 

 

2.  Сила

 

Танците са перфектен помощник за повишаване на мускулната сила без излишно напрежение. Съществуват много стилове, при които се изисква танцьорите да подскочат във въздуха или пък да повдигнат партньорката си с ръце, което помага за заздравяването на мускулите им.

 


 

 

3. Издръжливост

 

Безспорно една от най-големите ползи за здравето е издръжливостта, с която танците даряват хората. Както всяко друго кардио упражнение, така и по-интензивният танц е в състояние да повиши неимоверно издръжливостта ви. Разбира се, за да се случи това, трябва да сте по-постоянни в танцовите си занимания. Не след дълго ще усетите, че умората ви завладява все по-късно.

 

 

4. Регулиране на теглото

 

Отделянето на достатъчно време за танцови занимания всяка седмица ще ви помогне в борбата с излишните килограми. Танците са един от най-лесните и приятни начини да се поддържате винаги във форма.

 

 

5. По-високо самочувствие

 

Танците спомагат за подобряване на самочувствието, особено когато ги изпълнявате в група (като например в курс по зумба), заедно с други хора. Социалното взаимодействие, общуването и забавлението ще ви направят по-комуникативни и по-приятелски настроени. Това пък непременно ще повиши самооценката ви и ще ви накара да се чувствате по-уверени в себе си.

 

 

6. Елиминиране на стреса

 

Танците са един прекрасен начин за елиминиране на стреса от ежедневието. Забавлението под съпровода на приятна за ухото музика повишава нивата на хормона на щастието и ви зарежда с положителна енергия.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sluncho121
преди 12 години

Здравейте хора имам един проблем,,скоро имам класно по български а не мога да си намеря информация за темите ми ще съм ви много благодарна ако ми помогнете ето и темите : Проблема за сътворението на света ; мотива за сътворението на света според стария завет ; история на мойсей ; 10е божи заповеди ; хуманистичните проблеми на съвременната епоха според новия завет и есе на тема : И рече Бог нека бъде ден !! Mоля ви помагайте !!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия