Няколко идеи как да прекараш свободното си време

2012-05-09 13:02:00
Няколко идеи как да прекараш свободното си време
Времето навън е прекрасно!Излезте и му се порадвайте! Снимка: sxc.hu

За съжаление, в днешно време децата почти не си играят навън. Те предпочитат да са пред компютрите, да стрелят, да убиват и да строят виртуални градове и армии. Детските площадки са се превърнали в паркинги, а единствените деца, които си играят навън със своите връстници, са тези, които ходят на ясла и детска градина. Останалите прекарват свободното си време в интернет, в някой компютърен клуб или в кварталното кафене. Ако все пак хубавото време навън ви предразполага към физическа активност, но не може да измислите какво да правите, вижте следните идеи:

 

1. Пейнтбол – тази игра определено е забавна и наподобява компютърните игри, при които се стрелят враговете. Съберете се няколко човека и отидете да се позабавлявате. Там ще ви дадат нужната екипировка, която ще ви предпази от наранявания.

 

2. „Топло и студено“ - помните ли тази детска игра? Крие се предмет, един го търси, а останалите го насочват. Колкото по-близо е до предмета, толкова „по-топло“ става и обратното. Тази игра може да се практикува на открити и закрити пространства.

 

3. Фотография – нека всеки от вас измисли по 1-2 места из града. Вземете един или няколко фотоапарата и започнете да обикаляте обектите. Така ще уплътните свободното си време, ще се забавлявате и ще направите хубави снимки.

 

4. Отидете на екскурзия – не е нужно да отидете някъде далеч. Харесайте си място, което се намира близо до града, в който живеете. Организирайте се и отидете с транспорта, който предпочитате - личен автомобил, автобус или влак. Не пътувайте на автостоп, защото е много опасно!

 

 

5. Фризби – това е много приятна игра, която може да се играе както на някоя поляна, така и в морето (ако живеете в някой морски град).

 

6. Хвърчило – това също е детска игра, но определено е забавна, особено ако навън има вятър, който да издигне хвърчилото ви нависоко.

 

7. Състезание с колички – ако вие и вашите приятели имате колички с дистанционно управление, може да си спретнете едно състезание.

 

8. Каране на водно колело/лодка – когато навън времето е хубаво, карането на водно колело е прекрасна възможност за релаксиране. Ако си от София на езерото в Панчарево имаш възможността да караш водно колело/лодка или каяк.

 

Не прекарвайте свободното си време, затворени у дома/в компютърен клуб/в кафене. Излезте навън, забавлявайте се, спортувайте. Ако нашите предложения не ви допадат, помислете за нещо друго, което ви доставя удоволствие и го направете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
B.Kingston
преди 11 години

И баскетбол не е зле,не мислите ли? :P

S.Stamenov
преди 12 години

dobri idei

scrooper
преди 12 години

"Не пътувайте на автостоп, защото е много опасно!" Но е тоолкова забавно ^^

kayns
преди 12 години

"Не пътувайте на автостоп, защото е много опасно!"-педофили бол :P

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия