Няколко глупави оправдания да не спортуваш

2012-05-04 15:02:00
Няколко глупави оправдания да не спортуваш
Грижи се за здравето си, спортувай! Снимка: sxc.hu

Всеки е наясно с факта, че спортуването е много полезно за човешкото здраве. И въпреки това голяма част от хората не спортуват поради най-различни причини. Вижте кои са най-глупавите оправдания, че не спортуваш:

 

Нямам свободно време - това е най-често разпространеното, вероятно защото си представяте онези хорица, които се размотават из фитнес залите по цял ден поради липса на разнообразие. Не е нужно да са часове, а само един час. А в началото дори половин е достатъчен. По път към вкъщи се отбийте за тренировка както се отбивате в магазина. Важна е настройката.

 

Няма с кого да отида - в мига, в който половинката се откаже да дойде с теб на народни танци или съответно на фитнес, взависимост от половите предпочитания, започва Голямото оплакване за самотните тренировки. Обзалагаме се, че ако попитате пет души от приятелите си за тренировка, поне един ще се навие да дойде с вас. А и ходенето сам не е толкова голяма драма. Човек остава насаме с мислите си.

 

 

Скучно е - да, ако ходиш на нещо скучно. От години насам ви предлагаме какви ли не начини за спортуване, не можете да ни убедите, че нито един не ви харесва. Даже за раздвижване с електронна игра ви казахме и за упражнения на дивана. Не сме ли симпатяги? 

 

Боли ме гърбът - по-логично следствие от обездвижването няма. Гърбът моментално ще ти мине, ако направиш една тренировка като хората. Без да се натоварваш, разбира се. Ако трябва да сме сериозни, силните и продължителни болки в гърба си искат първо преглед от лекар и после посещение в залата, за да не стане „играчка плачка“. Но като цяло е ясно – движи се, за да не те боли.

 

Много съм дебел/а - ако говорим за млад човек с наднормено тегло, движението е първото, което трябва да започне да прави, за да се справи с килограмите. Ходенето на фитнес или аеробика не е нов вид модно ревю, а спорт, така че изобщо да не ви пука за пухкавините. И без това няма да ги има след два месеца. Ако говорим за човек на възраст, за когото килограмите са именно от възрастта, леките движения са супер важни. Трябва разбира се, да се започне постепенно, за да не се натоварват ставите.

 

Вече съм слаб/а - упражненията не са само за отслабване, но и за поддържане (подчертано) на здравословната форма. Това, че нямате излишни килограми, не ви дава право да се излежавате по цял ден. Тези мускули, стави и кости трябва да се поддържат все някак си. Представете си колко по-хубаво ще е да сте хем слаби, хем стегнати.

 

Мразя фитнес-залите - и ние не ги обичаме кой знае колко, честно казано. Не е казано, че упражнения трябва да е равно на фитнес, май вече го споменахме. Движение е и работата в градината, разхождането, тичането в парка и тренировките вкъщи. А и фитнес-залите вече са така добре оборудвани, че човек на драго сърце може да прекара поне един час вътре на седмица. 

 

Докога ще продължавате с оправданията?

 

Още любопитни новини четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nice.girl
преди 12 години

мен пък не ме мързи (: ;дд

S.Stamenov
преди 12 години

DA JIVEE M1RZELA!

bulgarisch007
преди 12 години

чисто и просто си ме мързи


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия