Как да убедиш родителите си да спортуваш нещо екстремно?

2012-04-09 14:15:00
Как да убедиш родителите си да спортуваш нещо екстремно?
Винаги има начин да убедиш родителите си. Снимка: sxc.hu

Повечето тийнейджъри искат да спортуват нещо различно от своите връстници. Именно желанието им да се различават ги тласка към практикуването на нови спортове, повечето от които са екстремни. А когато родителите чуят, че нещо е опасно и се обявяват против практикуването му. Вижте все пак няколко причини, които може да изтъкнете у дома, ако ви забраняват да тренирате по-нестандартен спорт:

 

Няма да водите толкова заседнал начин на живот – днешните тийнейджъри прекарват голяма част от свободното си време пред компютрите или пред телевизора. Виртуалният свят напълно задоволява техните интереси – има разнообразие от игри, социални мрежи и възможност за сваляне на музика и филми. Спортистите създават нови социални контакти, водят по-активен начин на живот и намират причина да излязат извън дома си. Може да не се запознаете с хора, които да ви станат приятели, но поне ще се научите да работите в екип и да се съобразявате с околните.

 

 

Всеки е наясно колко наболял е проблемът със затлъстяването - забързаният начин на живот, който водим, ни кара да ядем набързо, без да се замисляме колко вредна и калорична е храната, която консумираме. Тийнейджърите рядко обръщат внимание на това, което ядат. За тях е важно да задоволят глада си и да не дават много пари за ядене. Именно нездравословните храни ,които приемат, им създават проблеми с теглото. Затова за подрастващите е от изключителна важност да спортуват. Когато те са част от един отбор или са в компанията на хора, които практикуват същия спорт, те не се чувстват потиснати и тренират с по-голямо удоволствие. Ако един тийнейджър само забележи колко положително му влияе спортът, той ще продължи да се занимава в тази насока, ще ограничи храненето си и ще свали излишните килограми, докато се забавлява с приятелите си.

 

Младежите искат са тренират нещо различно и екстремно, за да се харесат на своите връстници -  не е нужно да подлагате живота си на риск, за да бъдат оценени вашите умения. Важното е да се чувствате добре, докато тренирате и евентуално да имате успехи – лични или отборни. Освен в училище, учениците могат да тренират и на други места. Има достатъчно зали, както и отбори, които имат нужда от нови попълнения. Потърсете спорта, който ви доставя удоволствие – тенис, футбол, боулинг, скално катерене, рафтинг и т.н.

 

Спортуването е прекрасна възможност тийнейджърът да излезе от виртуалния свят и да стане част от реалния.

 

Убедете родителите си, че имате нужда да спортувате и че когато тренирате, трябва да се чувствате добре.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
plamen4o65
преди 12 години

Ami da,nqma li primerno da e gotino da presko4i6 sas skeitbord 5 metra dupka

teta
преди 12 години

"Младежите искат са тренират нещо различно и екстремно, за да се харесат на своите връстници" Сериозно ли ;D ??


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия