Pokémon GO вече и в България

2016-07-14 13:38:00
Pokémon GO вече и в България
Снимка: Facebook

До броени дни или – ако сме щастливци – часове, вече и на нашите географски ширини предстои да бъде отворена за ползване платформата на Android за Pokémon GO.

 

В Google Play магазина вече има апликация, която е на разположение, но няма ясна дата или час, след които играта да бъде освободена за сваляне, но има работещо APK, което можеш да намериш на линк по-надолу.

 

В него можеш да си създадеш собствен герой, да уловиш своя първи покемон, да се разходиш и да намериш поке-спирките наоколо теб (където ще трябва да поспираш често, защото определено ще има полезни неща там).

 

 

Интересното е, че междувременно в онлайн пространството, България вече има своите фенове. Един от отборите, които познаваш още от филмчето, което някога си гледал (ако не си, ето един чудесен повод да започнеш, за да запълниш свободното си време с нещо приятно и забавно), тийм Инстинкт (Team Instinct) вече има своята официална страница в социалната мрежа Фейсбук.

 

Официалната страница е дело на едно от най-големите имена в българската гейминг среда – Амон Аглар, познат още като един от най-известните български стриймъри през последните 5 години, чието име остава доста популярно и към момента.

 

Към момента, той дейно участва в организацията на Game Evolution (предстоящ турнир-ивент с огромен награден фонд), който се очаква да бъде на-голямият гейминг ивент в България към момента. Въпросното издание предстои в началото на месец септември. За повече информация – запознай се на официалната страница на ивента във фейсбук или можеш да пишеш лично съобщение на самия Амон Аглар, отново в тази социална мрежа.

 

Отбор Instinct – това е най-миролюбивия и спокоен тийм, който ще участва в покемон манията. Другите два тийма – Valor и Mystic – са доста по-агресивни и многобройни, като между тях постоянно се наблюдават противоборства. За разлика от тях, тийм Инстинкт държи по-малко от 20% от играчите. Това е и причината този отбор да бъде много подценяван, но от друга страна в това се състои ценността на отбора.

 

Играчите от Инстинкт са доста по-затруднени, защото са малобройни на фона на заплашващите ги отвсякъде врагове. В лицето на администратор на страницата на отбора, Амон Аглар споделя лично, че харесва именно тази трудност, защото прави работата и победата по-сладки. Именно в подценяването на този отбор се ражда неговата възможност да надхвърли очакванията на всички.

 

В момента геймърът е направил почивка от стрийминг заниманията си и се подвизава като head admin за CS: GO в Game Evolution, като се занимава още с отдел продажби към съответната игра в Kinguin.

 

Във Фейсбук групата на отбора вече могат да се намерят качени карти с покеспирките от различни части на България, включително и няколко по-конкретни от софийските квартали. Администраторът Амон Аглар поема личната инициатива да бъде консултиращо лице, защото проявява отдавнашен и личен интерес в областта на Покемон, така че всеки може да се обърне свободно към него за съвет по темата.

 

За тези, които се интересуват от тази нова гейминг забава, ето няколко полезни линка:

 

1. Официалната страница на тийм Инстинкт за България

 

2. Официалната страница на Pokémon GO в България

 

3. АРК на играта, което е активно към момента (тук можеш да опиташ и ти)

 

4. Официалната страница на Game Evolution турнира

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия