Руски робот сам напуска работната лаборатория

2016-07-15 17:01:00
Руски робот сам напуска работната лаборатория
Снимка: Pixabay

На 15 юни действието се развива в руска лаборатория в град Перм, където съвсем самосиндикално един робот напуска помещението и създава безредици и хаос около себе си.

 

Оказва се, че един от работниците забравя да затвори вратата на помещението, в следствие на което роботът получава свободен достъп до света отвън. Не чака дори минута, роботът напуска сградата, излиза на улицата и всява небивала паника на платното за движение.

 

Образува се задръстване, защото никой не е виждал нищо подобно на света и настъпва голям хаос. Само след 40 минути обаче, батерията на робота пада и той се изключва, с което обстановката мигновено се успокоява, поне на автомобилното платно.

 

 

Роботът е изминал цели 50 метра по улицата, докато му свърши батерията. Интересното е, че когато тя пада, той се намира точно по средата на улицата. Всъщност, тази машина е създадена с изкуствен интелект, за да може да общува с хора, да е способна на навигация, както и на нормална комуникация. Интелектът на робота позволява да отговаря на въпросите на минувачите, да дава посоки в града, да се държи културно и възпитано сред хората.

 

Един от работниците в лабораторията излиза, за да прибере неработоспособния робот обратно в сградата. Официално, в медиите става ясно, че това е просто лек работен инцидент, а не някакъв почти филмов апокалипсис, който цели роботите да превземат планетата. Възможно е да се случи отново, но всичко е в границата на нормалната човешка ръка.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия