Защо да пазаруваш онлайн?

2016-07-18 13:07:00
Защо да пазаруваш онлайн?
Снимка: Pixabay

Много нашумялото напоследък онлайн пазаруване не е спирало да набира скорост, след като даде началото си като световна тенденция. Ако ти не си опитал още, ето няколко причини веднага да опиташ:


1. Много е удобно! Изобщо няма нужда да разполагаш с кеш. Достатъчно е само да имаш кредитна карта в себе си. Вече и в България доста заведения разполагат с терминал, където да платиш с карта. За по-големите магазини, както и за моловете и дума не става – там отдавна се пазарува по този начин, а вече имат и собствени страници в интернет, където да поръчаш това, което харесваш.

 

 

2. Плащаш веднага! Продуктът веднага става твой, в момента, в който завършваш поръчката си. Няма опасност някой да ти го вземе, както понякога се случва в магазините.

 

3. Не се занимаваш с тегленето на кеш от банки! Всички знаем, че в неделя има малко места, от които можеш да изтеглиш пари, ако си в нужда. Точно затова – поръчай онлайн! Не се ангажираш с банки, такси и работно време, а понякога това е повече от достатъчно.

 

4. Виждаш всички налични и неналични стоки. Избегваш момента, в който много си си харесал нещо, но в магазина то е изчерпано като номер и ти трябва да обикаляш като луд всички възможни магазини на конкретния лейбъл, докато намериш поне една останала бройка от дрешката.

 

5. Имаш възможност да поръчаш наличност – вече на повечето места можеш да заявиш желание, съответно да ти донесат от конкретен продукт. Ако случайно наличността е изчерпана към момента, какво по-хубаво от това да си поръчаш и след това да ти доставят?

 

6. Събираш бонус точки! В много от магазините в интернет, при всяка твоя поръчка се трупа определено количество точки, с които по-натам ще можеш да си закупиш нещо безплатно, или пък да вземеш нещо с преференциална стойност и намаление.

 

7. Доставка до входната врата. Кой не обича да му докарат покупките директно пред входа, вместо да ги мъкне из целия град? Да не говорим за моментите, когато носиш книги, които тежат.. Или пък когато торбичката ти се скъса.. Пълен ад, който онлайн пазаруването предотвратява.

 

8. Имаш достъп до международни стоки. Често се случва това, което искаш, да не е налично на българския пазар. В такъв случай, използвай онлайн пазаруване. Онлайн пространството скъсява физическите разстояния.

 

9. Междуградското пазаруване не е обвързано с времеви интервал. Ако трябва да вземеш разстоянието по диагонала на държавата за кратко време, това може да те затрудни доста. Не винаги имаш възможност да отсъстваш от града или пък нямаш достъп до кола в момента? Онлайн поръчката спестява тези притеснения, а и доставката е най-много 3 работни дни (ако не става дума за специален случай).

 

10. Забавно е! Спестяваш време от това да разглеждаш много стоки на живо; за секунди маркираш това, което искаш, а в случай, че размислиш – лесно и бързо е веднага да го изтриеш от потребителската си кошница.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия