От днес може да качваме 360-градусови панорамни снимки във Facebook

2016-06-10 13:13:00
От днес може да качваме 360-градусови панорамни снимки във Facebook
Снимка: iStock

От днес потребителите на най-голямата в света социална мрежа Facebook ще могат да качват 360-градусови панорамни снимки в профилите си.

 

Всички 360-градусови снимки, заснети от мобилното устройство, чрез камера или с помощта на трети приложения, ще могат да бъдат качвани в мрежата, а тя ще се погрижи за обработването им и доставянето на потребителите чрез приложението и сайта.

 

 

360-градусовите снимки са естественото продължение на панорамните видео клипове, които са активни като възможност за споделяне от няколко месеца.

 

Качването е съвсем лесно - подобно на това на нормалните снимки. Потребителите лесно ще могат да правят разграничение между двата типа изображения благодарение на иконата "компас", обозначаваща, че снимката може да се разгледа в 360 градуса. Тези от тях, които имат очила за виртуална реалност Gear VR, ще могат да разглеждат снимките с тях.

 

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг публикува в профила си подобна снимка на Манхатън, заснета от покрива на One World Trade Center от Майкъл Франц и Джонатан Уудс от списание TIME. Засега са качени пробно около десетина подобни кадри, всички със специалния хаштах #‎OneOnOne360‬.

 

Междувременно Facebook работи и над своята панорамна камера, която, както е известно, се казва Surround и се предполага, че за момента ще е с доста висока цена.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия