Възможно ли е Messenger да стане „специалист по всичко“?

2016-04-19 17:21:00
Възможно ли е Messenger да стане „специалист по всичко“?
Снимка: iStock

Най-голямата социална мрежа Facebook очевидно възнамерява да направи своя Messenger „специалист по всичко“. След като основателят и главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг представи визията си за това как може да стане мост между потребители и компании, като покани предприемачите да разработват собствени чат ботове, сега Facebook постепенно разширява кръга от компании, които получават достъп до услугата за изпращане на платени рекламни лични съобщения до потребителите.

 

Тези „спонсорирани съобщения" се тестват от няколко месеца с малък брой компании, пише TechCrunch.

 

Те ще идват от профилите на съответната компания, но Facebook ще следи зорко за типа на съобщенията и за честотата, с която те се изпращат. Целта е, разбира се, потребителите да не бъдат отблъснати от твърде много реклами и да не се злоупотребява с тях.

 

 

Конкретните правила и критерии все още се изясняват, затова и тестовият период продължава, заяви вицепрезидентът на Facebook и ръководител на екипа, който развива Messenger, Дейвид Маркъс.

 

Но не само компанията ще може да контролира броя и типа на съобщенията, това ще може да прави и самият потребител. Той ще може да блокира получаването на платени съобщения от даден профил, но да продължава да получава обикновените съобщения от него. Това е умен ход, защото гарантира, че и самите рекламодатели ще имат интерес да не притесняват потенциалните си клиенти твърде често и да им пращат реклами, които може да са от реална полза.

 

Освен това не всички рекламни съобщения ще активират изпращането на уведомление. Някои просто ще се "качват" най-горе в списъка с получени съобщения, но няма да призовават потребителя да ги отваря.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия