На колко от твоите facebook приятели наистина може да разчиташ в трудни моменти?

2016-01-22 11:59:00
На колко от твоите facebook приятели наистина може да разчиташ в трудни моменти?
Снимка: iStock

Наскоро направено проучване показва, че потребителите на социалната мрежа Facebook, които имат средно по 150 приятели в профила си, могат да разчитат едва на четирима от тях.

 

В днешно време хората обичат да „колекционират“ приятели, особено във Facebook. Обикновено човек вижда някого един път и решава да му предложи приятелство. Най-вероятно никога няма да си пише с този човек, но поне ще е увеличил листата си с facebook приятели. Хората сякаш обичаш да карат другите да си мислят, че имат много приятели и най-често се опитват да докажат това чрез своя профил в социалните мрежи. Но колко от тези хора са истински приятели и биха ни помогнали в труден за нас момент?

 

 

Според специалистите, ако имаме 150 или дори 1500 приятели във Facebook, нашата връзка с повечето от тях е несъществена. Те са направили две проучвания през 2015, в които участвали 3375 души между 18 и 65-годишна възраст. Средно всеки от тях имал по 150 приятели в социалната мрежа.

 

Те споделили, че около 42 от техните facebook приятели са им истински. На въпроса обаче колко от тях биха им подали ръка в труден момент, те посочили едва четирима. Имало и още 14 души, които биха изразили съчувствие, но нищо повече.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия