Doom илиза през пролетта на 2016

2015-06-20 12:01:00
Doom илиза през пролетта на 2016
Снимка: freedigitalphotos.net

Най-сетне, Doom ще излезе на пазара за кибер игри следващата пролет като ще се поддържа за платформите: PlayStation 4, Windows PC и Xbox One, което завършва история на развитие на така дългоочакваното й продължение, разтеглило се във времето чак от далечната 2007г., Bethesda обяви ексклузивната новина в навечерието на 14 юни, в своята предварителна E3 пресконференция.

Изпълнителният продуцент Marty Stratton демонстрира  мултиплейър ревю, последвано от две продължителни single player експозета. Можете да прегледате мултиплейър частта по-долу, както и трейлъра от сюжетната линия на играта.

 

http://doom.com

Демо кампанията започва с класическата зелена каска – запазена марка на играта от годините на пикселите, големи колкото нокът, а след това се премества направо в кървавата битка и изтреблението на няколко демонични същества. Главният герой се изкачва на върха на една кутия и след това скача в продължение на няколко брутални меле екзекуции, като разкъсва вътрешностите на своите противници навън и изтръгва и разхвърля крайниците им на разстояние. Здраве и броня са добре познатите показатели от първото издание насам и с тях се сдобивате, след елиминирането на противниците си. Тези показатели се разпръскват от враговете ви, когато ги убивате. Променяте оръжията си в инвентарното колело на оръжията, а докато правите своя избор, времето се забавя.

 

 

Започвате играта с пушка помпа, а в хода на играта увеличавате арсенала си. Любимата пушка двуцевка, с която ликвидирате всеки враг, само с един изстрел отново е тук. Чупите цевта, зареждате с два масивни патрона, насочвате и натискате спусъка. Резултатът е разчлененото тяло на злочестото извънземно, дръзнало да се изправи на пътя ви.

 

Интегриран е и action-подход при отваряне на врати. Това означава, че ако дадена врата не се отваря чрез бутона си, защото е повредена от водените до тогава битки, героят ви се намесва механично, като я отваря с голи ръце. Вложени са и куест-елементи като използването на подръчни предмети и тела за да продължавате напред в играта. Като споменаваме тела, имаме предвид и буквалното тълкувание на думата. Когато стигате до етап, в който попадате в локацията на лабораторията, достъпът ви за преминаване бива отказан, заради несъвпадение на пръстови отпечатъци. Намирайки трупът на загинал учен от експеримента, налага ви се да се сдобиете с неговите отпечатъци. Как ли? Напълно в духа на играта – чрез разчленяване. Издърпвате ръката му и я поставяте на сензора за отпечатъци.

 

Моторната резачка. Докато сеете смърт и отмъщение сред ордите на извънземните чудовища, се натъквате на забита във вече издъхнало и безжизнено тяло – моторна резачка. Както и в предишни издания на играта, предимството й пред огнестрелните и плазмени оръжия е, че тук няма амуниции, които да свършат, а зрелищността на убийствата с нея е толкова живописна, че не се нуждае от коментар.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия