Кибер игри, които не оправдаха очакванията

2015-06-06 12:39:00
Кибер игри, които не оправдаха очакванията
Снимка: freedigitalphotos.net

През 2015 се очакваха куп интерактивни заглавия. В ерата на развитите реклама и маркетинг, не веднъж и дваж се случват тежки въздишки, ако не и разочарования, заради далеч по-големите надежди, възлагани на очаквания продукт. Това важи в пълна сила и за гейминг индустрията. Почитателите на кибер игрите инвестират огромни средства във видео карти, монитори, процесори, оперативна памет и твърди дискове, но понякога поредната игра дори не заслужава инсталирането си на машината на собственика.

 

Hatred. Добър опит да се направи клонинг на доказана класика като Grand Theft Auto поредицата, но с по-изразителни и зверски убийства. Да – точно така, тук акцентът е поставен на масовото избиване на жителите на дадено градче. И както вече споменахме това е добър опит. За съжаление резултатът е скучна изометрична игра със сива графика. Отново опит за вписване на ноар жанра, добре познат от Sin City, с тази разлика, че тук просто не се вписва. Сюжетът е плосък – главният герой е психопат, жаден за мъст, който в интродукцията на играта сипе ред клишета от рода на: „Ще очистя всички, до един!” и „Време е за разплата!”

 

 

Mortal Kombat X. Всички геймъри от което и да е поколение – от 8 битовите времена на Super Nintendo, до днешните претенциозни и високотехнологични компютри, знаят, че Mortal Kombat е институция в кибер игрите. Вдъхновение за създаване на пълнометражни филми, сериали и преиздаване на поредицата в нова и нова версия на играта, година след година – това е Mortal Kombat. За съжаление Х продължението би се харесало фанатично само на заклети фенове на играта. И все пак да кажем няколко добри думи, преди критиката започне. Графиката е добра. Разработчиците от NetherRealm са положили усилия рендерните изображения да са на нужната висота. Звукът е също така смразяващ и злокобен. Дублажите на актьорите са сполучливи. Естествено, има какво да се желае още, но по тези два параметъра играта не заслужава много упреци. Играта има два режима – единична игра и игра в мрежа. За жалост, нито един от двата режима не заслужава висока оценка. Мултиплейърът е изключително проблемен. Връзката с опонентите ви постоянно ще накъсва и ще се разпада и сякаш координацията между двата енджина напълно липсва. В добавка на това, куп от култовите и иконични персонажи са изрязани. Дали заради правата над тях или поради други причини, но това безусловно липсва и прави играта сухичка и скучна.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия