Изобретиха умни обувки, сменят си цвета според настроението ни

2015-05-11 18:02:00
Изобретиха умни обувки, сменят си цвета според настроението ни
Снимка: freeimages.com

Обувките са страст на много от дамите. Почти всяка жена иска да има цял гардероб с красиви и удобни обувки. Повечето дами не могат да се сдържат и постоянно си купуват още обувки, въпреки че нямат нужда от тях. От колко чифта обувки има нужда една жена е въпрос, който няма отговор. Ако мъжете биха се задоволили с чифт кецове, маратонки и едни по-елегантни обувки, то при жените трябва да има разнообразие от модели, цветове, височини и удобство. Оказва се, че дамите вече могат да се радват и на умни обувки. По-рано писахме за обувките, които ни помагат в селфи манията.

 

 

 

Вече има разработени обувки, които ще сменят цвета си според настроението. Звучи невероятно, нали? Литовската компания Ishuu Technologies представи обувки, които ще сменят цвета си. Разработена е специална технология, наречена електронно мастило (e-ink), която е използвана за направата на страничната част на обувките.

 

 

За да се смени техния цвят, ще трябва да използваш смартфона си. Само с кликване и обувките ще стават от черни – бели или обратно. Необходима е Bluetooth връзка, за да установяваш контрол над новите си патъци.

 

Батериите са разположени в подметката. Смята се, че ще издържат между два и шест месеца. Литовската компания производител твърди, че една такава модна придобивка ще спести място в гардероба на всяка дама.

 

Очаква се скоро производството на обувките да започне, а те да бъдат на пазара към края на годината. Цената ще бъде около 250 долара.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия