Apple TV от трето поколение

2015-04-09 10:15:00
Apple TV от трето поколение
Снимка: freedigitalphotos.net

Нека се спрем на устройството за Apple TV от последното трето поколение. Устройството представлява малка черна кутийка, наподобяваща паралелепипед със заоблени ръбове. Размерите са приблизително 10х10х2 сантиметра.

 

Какво представлява Apple TV? Това е възможността да се стриймва съдържанието от вашия MAC компютър и да се направи достъпно за покупка през портала на Apple – iTunes. Apple TV е цифров медиен плейър и микроконзола разработена и продавана от Apple Inc. Тя е малък мрежови уред и устройство за развлечения, което може да приема цифрови данни от различни източници и да ги  излъчва на екрана на телевизор, способен да възпроизвежда такъв сигнал (Smart TV).

 

Третото поколение на Apple TV беше представено на почитателите на високите технологии на 7 март 2012г., като включва в себе си по-висока резолюция (1080p) видео стандарт. Apple TV е HDMI-съвместимо устройство, свързано с подобрена разделителна способност или с висока разделителна способност за широкоекранни телевизори чрез HDMI кабел. За целта малката кутийка св включва в HDMI порта  на телевизора, а телевизорът е поставен в режим HDMI. Устройството все още няма вградени контроли и може да се управлява само външно, чрез Apple устройство за дистанционно управление (с която се доставя), използвайки неговия инфрачервен способ за контролиране  или от "Remote" приложението (свалянето на което е възможно от App Store) за iOS устройства, като например iPhone, iPod Touch или iPAD. Wi-Fi възможностите на известните устройства на Apple се превръщат в забавни дистанционни управления по този начин, особено атрактивни за децата. Wi-Fi характеристиките на Apple TV Box-а са доста приятни.

 

 

AirPlay позволява да стриймвате безжично съдържанието, което е активно на вашите iOS и Mac устройства върху HDTV и прилежащите им озвучителни колони. Прожектирайте  паралелно точно това, което е на дисплея ви на големия екран на телевизора. Гостите дори могат лесно да споделят съдържанието от устройствата си чрез партньорската AirPlay опция. Без значение дали това са ваканционни снимки, блокбъстъри, презентации или най-новите игри - всичко може да бъде прожектирано на телевизора ви.

 

Опцията за огледален образ. Тя позволява превръщането на iOS устройство в абсолютен  контролен уред. Поемете контрол от вашия iPhone, iPad или лаптоп докато действието се развива на вашия широкоекранен телевизор. Геймърите ще бъдат запленени от split-screen възможността, да наблюдават командното табло на своята бойна единица, да речем изтребител или танк, на своя iPad, докато наблюдават полевите бойни действия през люка или предното стъкло на управляваната военна машина, прожектирани симултантно на телевизора. Симулаторът се превръща в живо изживяване.

 

Споделяне на клипове или снимки. Същото се отнася и за share-ване на екрани от iPhone към телевизор, без значение дали искате да направите youtube клипчето, което гледате достояние на приятелите си или да покажете новите си снимки на членовете от семейството, Apple TV дава възможности за всчко това.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия