Очакваните първенци сред таблетите за 2015 година

2015-01-04 14:03:00
Очакваните първенци сред таблетите за 2015 година
Снимка: freedigitalphotos.net

Човешкото око е ненаситно, а що се отнася до нови технологии, тази максима важи с пълна сила, както и за всичко останало. Всички са в очакване на новите предложения от света на производителите на таблети. Ще се опитаме да предскажем кои ще бъдат сполучливите модели за 2015 година.

 

Nexus 9. Чисто-новият Nexus 9 пленява със стилен дизайн, силни технически параметри и достъпна цена. За феновете на Android ще споменем, че съвместния продукт на HTC и Google разполага с най-новата версия на операционната система – Lollipop 5.0, която се смята, че ще остане актуална за поне две години. Впечатляващи са и техническите характеристики на модела – 64-битов Tegra K1 процесор с работна честота от 2.3GHz, оперативна памет от 2GB, прелестен дисплей с разделитена способност от 1536х2048 пиксела, стерео колонки, грижливо скрити под предпазното стъкло на екрана и доста издържлива батерия. За жалост, както и другите модели Nexus, деветата серия не разполага със слот за карта памет.

 

 

Nexus 7 – второ поколение. Преди около година, Google решиха да създадат устройство, което е продължение на нарастващото им смартфон име Nexus. От партньорството им с Asus се роди Nexus 7. Този таблет едва излиза вън от комфорта на устройство, подходящо за размерите на дланта, затова пък обещава стабилност и хардуерна мощ. Привлекателен заради перфектното съотношение цена-качество. За една година обаче много неща се промениха. Смартфоните отдавна преминаха психологическата бариера от 5-инчови размери на дисплеите и продължиха да да растат. Потребителите заставиха производителите да се актуализират и най-накрая отговор бе получен. Създаден бе един от най-добрите таблети - Nexus 7 – второ поколение.

 

Новият Nexus 7 е по-лек и по-тънък от оригиналния си предшественик. Дизайнът явно е бил отправна точка при промените, които наследникът е претърпял. Полезното пространство в сравнение с първото поколение Nexus 7 е увеличено с 6 милиметра. Материалът на гърба наподобява гума, при допир, което улеснява захватът дори още повече. Намаленият профил на устройството го превръща в наистина удобен апарат за боравене само с една ръка. В горния ъгъл ви очаква 5-мегапикселовата камера и говорителите.

 

Резолюцията е 1080Р. Разглеждането на мултимедийни приложения, играенето на игри, гледането на филми с HD-качество и четенето на книги вече става по-лесно и забавно от всякога. Всичко това става съвместно с процесора Snapdragon S4 Pro 1.5GHz, Adreno 320 и oперационната памет от 2GB.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия