Интересни трикове за Android базирани устройства

2015-04-08 16:59:00
Интересни трикове за Android базирани устройства
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички обичат промоции, трикове и всякакви ефектни способи за впечатляване на околните. Да си умен и забавен придобива нови форми и измерения. На сцената от няколко години са смартфоните. Превърнали са се в неделима част от ежедневието ни, като заемат не само голяма част от важните и неизбежни телефонни разговори, а и от свободното ни време.

 

Ето няколко ефектни трика, с които не само можеш да подобриш производителността на своя смартфон, базиран на Android, но може дори да се окаже интересен повод за запознанство с ново гадже – все пак Android и смартфоните са една от водещите теми, които тийнейджърите обсъждат.

 

Използвай Google търсачката отвсякъде. Отвори Google Search. От там избери Settings и после Voice. Докосни “OK Google” Detection. Маркирай отметка на “From Any Screen”. Избери Retrain Voice Model. Ще трябва да „дресираш” Google да разпознава гласа ти, като повториш 3 пъти ОK Google. Вече можеш да активираш Google търсачката от всеки screen и да задаваш търсените думи с глас.

 

Ускори анимацията на телефона си. Отвори Settings и локализирай About Phone – обикновено се намира най-долу в менюто. Докосни “Build Number” 7 пъти. Това ще те превърне в Developer или с други думи, вече можеш да прилагаш фини настройки на своя Android базиран телефон. Върни се обратно на Developer options. От там избери мащаба на анимациите. Ще усетиш значително подобрение в бързината на отваряне на прозорците.

 

 

Ползване на джаджи при заключен екран. Отвори Settings и иди на Security. Избери Enable Widgets. Прелисти надясно lockscreen-a и избери джаджа.

 

Навигирай из звучаща песен, докато си в режим на заключен екран. Дразнещо ли ти се струва да отключваш екрана си всеки път, докато пътуваш в градския транспорт и реално използваш смартфона си само за да слушаш музика? Искаш само да превъртиш напред или да върнеш любимото парче назад, а това ще отнеме толкова движения, че пръстите ти ще хванат мускулна треска? С няколко бързи настройки, че можеш да правиш това въпреки заключения екран. Просто задръж пръста си по-продължително на контролите на плейъра и след секунда ще можеш да върнеш песента назад или да превъртиш напред.

 

Пести батерия през GPS настройките. Отвори Settings и след това избери Location. Селектирай Mode. Влез в Battery Saving. Просто, нали? И в същото време толкова ефективно.

 

Смени иконата на “Home“ бутона си. Инсталирай приложението “Home Button Launcher” и локализирай нагоре “Home“ бутона. Настрой HBL на “default”. Избери меню иконата и селектирай “Add”. Остава ти само да избереш желаната от теб икона.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия