Дали следващият смартфон на Samsung ще е с огънат екран?

2015-02-04 16:59:00
Дали следващият смартфон на Samsung ще е с огънат екран?
Снимка: Reuters

Samsung Electronics намекна, че следващият ѝ смартфон Galaxy S ще разполага с огънат екран. Ходът показва, че южнокорейската компания разчита на иновациите да ѝ помогнат да възвърне пазарния си дял, пише Bloomberg.

 

Поканите за събитие, насрочено за 1-ви март на Mobile World Congress в Барселона, включват точка, наречена „какво следва“ и образа на извита линия, която наподобява формата на Galaxy Note Edge, който излезе на пазара миналата година и има огънат екран. Този образ, който прилича също на буквата S е в сребърно, а фонът е черен.

 

 

В съобщението обаче не се посочва името на новия продукт. Представянето му е насрочено за деня преди годишното събитие, което ще се проведе в периода 2-5 март в Испания. На същото събитие миналата година Samsung представи телефона Galaxy S5.

 

Samsung загуби водещата си роля на глобалния пазар на смартфони през последното тримесечие, тъй като успехът на новите модели iPhone на Apple помогнаха на компанията от Купертино да се превърне в най-големия производител на смартфони. Samsung използва своята дисплейна технология в повече мобилни устройства, за да си върне потребителите, които се насочиха към продуктите на Apple или тези на китайски компании като Xiaomi и Lenovo Group.

 

Samsung използва повече метални панели за смартфоните си, каквито ползват повечето ѝ конкуренти във високия клас.

 

Apple и Samsung са продали общо 74,5 млн. смартфона през тримесечието, приключващо през декември, твърдят от Strategy Analytics. Компаниите имат общо 19,5% пазарен дял, като този на производителя на Galaxy е с 10 процентни пункта по-малък спрямо миналата година.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия