Какво трябва да знаеш за Viber?

2015-03-24 17:33:00
Какво трябва да знаеш за Viber?
Снимка: freedigitalphotos.net

За какво основно ползваш смартфона си? Вероятно най-често проверяваш профилите си в социалните мрежи и се свързваш с приятелите си чрез многото приложения за чат и видеоразговори. Едно от най-популярните приложения е Viber. А какво знаеш за него? Сега ще ти разкажем повече.

 

Viber съхранява номера ти. За да се регистрираш във Viber, използваш мобилния си номер. Той се съхранява в база данни. След като веднъж си направиш регистрация, приложението записва и номерата на всичките ти контакти в телефона. Дори да нямаш регистрация във Viber, твоят номер се записва, благодарение на хората, които имат номера ти и са регистрирани. Освен това, приложението съхранява и историята на обажданията, съобщенията и цялата ти активност. Всичко това е описано в общите условия, с които се съгласяваш, когато инсталираш приложението на телефона си.

 

Акаунтът ти може да попадне в чужди ръце. Ако решиш да сменяш номера си, трябва да деактивираш акаунта си. След това трябва да се регистрираш отново с новия си номер. Ако не изтриеш предния акаунт, рискуваш новия собственик на стария номер да има достъп до стария ти акаунт.

 

Всички виждат, когато си на линия. В други платформи като Skype и Messenger има опция за режим „инкогнито“. Така можеш да се криеш от останалите потребители. При Viber такава опция не съществува и всички виждат, че си на линия. Viber предоставя опцията „инкогнито“ до някъде, но тя скрива не само твоя статус, но и този на всичките ти контакти.

 

Можеш да блокираш абонат. Ако някой ти досажда, можеш да го блокираш и така няма да получаваш съобщения и повиквания от него. Проблемът е, че ако сте в обща група, ще продължите да виждате дейността на другия, дори да сте се блокирали. Това означава, че ще получавате съобщения и повиквания от другия.

 

Viber има опция да не показва съобщението като прочетено. В последно време повечето платформи за чат като WhatsApp и Messenger вкараха опцията за „прочетено съобщение“. Така виждаме, когато другия е видял съобщението ни. Viber ти позволява да изключиш тази опция и останалите потребители да не виждат дали съобщението им е прочетено.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
3oPuTy
преди 9 години

Едва ли има човек, който някога да е ползвал Вайбър и да не знае тези неща ама айде ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия