Какво да очакваме от HTC One M9

2015-02-25 19:23:00
Какво да очакваме от HTC One M9
Снимка: freedigitalphotos.net

Развитието на пазара на смартфони продължава с пълна сила. Устройствата стават все по-модерни и качествени, а потребителите тръпнат в очакване за новите модели на водещите компании. Не бива да подценяваме и конкуренцията от евтините продукти на множество китайски производители, но е факт, че феновете на дадена марка се придържат към нея. В началото на 2015 година се очаква битка между двата основни конкурента Samsung и HTC. Според слухове, корейският производител ще представи новият Samsung Galaxy S6 в началото на март. Кога можем да очакваме новият HTC One M9 и с какви характеристики ще бъде той?

 

Очаква се новият модел на тайванския производител да бъде представен на изложението в Барселона на 1 март тази година. Това означава, че битката със Samsung ще бъде жестока, тъй като и корейците ще представят новият си смартфон в началото на същия месец.

 

 

Очаква се M9 да притежава Qualcomm Snapdragon 810 процесор, който показва с 64.5% по-добри резултати в сравнение с предишния Snapdragon 805. Процесорът е осем ядрен, като ще притежава четири ядра по 2.0GHz и четири ядра по 1.5GHz. Ще има и опция за превключване между тях в зависимост каква дейност се извършва, за да се пести енергия и батерията да издържа по-дълго време.

 

Твърди се, че новият модел на HTC ще притежава дисплей с размер 5 инча и 1080 пиксела. Задната камера ще бъде 20.7 мегапиксела, а предната ще бъде 4 мегапиксела. Очаква се конкурентът Samsung Galaxy S6 да бъде с 20 мегапиксела задна камера, но да има светкавица и на предната камера, която ще предостави на потребителите много по-качествени селфита.

 

Батерията на M9 ще бъде с капацитет 2840-милиамперчаса, а RAM паметта ще е 3 GB. Моделът ще се предлага в два варианта – с 32 GB и с 64 GB вътрешна памет, отделно ще има и слот micro SD карта памет.

 

HTC One M9 ще се предлага с Android OS, Lollipop 5.0.2. При дисплея ще бъде използвана технологията Gorilla Glass 4. Очаква се смартфонът да се предлага в два нюанса на сребристото, както и в кехлибарено златисто.

 

Очевидно новият HTC ще има сходни характеристики и с конкурента си Galaxy S6, но се очаква M9 да има батерия с по-дълъг живот. Също така от Qualcomm твърдят, че процесорът ще бъде подобрен, защото са разрешили проблема със загряването.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koko95
преди 9 години

Не бих си го взел, защото не е надежден. Едно изпускане на цимент и трябва да сменям дисплея или тъча ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия