Кои са едни от най-добрите Third Person Shooter-и

2015-02-07 12:02:00
Кои са едни от най-добрите Third Person Shooter-и
Снимка: freedigitalphotos.net

Прикрийте се, прицелете се и застреляйте всички войници на врага, които се изпречат на пътя ви. Ако още не сте сигурни какъв обзор точно ще правим, няма да ви измъчваме повече. Ще си говорим за някои от най-добрите стрелкови игри от трето лице.

 

Syphon Filter от 1999г. Когато играта вижда бял свят за конзолата Play Station на Sony, гейм критиците се произнасят единодушно, че това е най-реалистичната игра със стрелба от трето лице за времето си.  Играете от името на специалния агент Гейбриъл Лоугън, който разполага с богат арсенал оръжия.

 

 

SOCOM II: U.S. Navy Seals. Играта е издадена през 2003г. и напълно пренася геймърите в света на анти-терористичните спец-операции. Ръководите екип от американски пехотинци от флота, като играта се отличава с гласовите команди, които можете да задавате към подчинените си по чин. Ако имате нужда от още уговорки да изпробвате играта, ще добавим, че преди 12г. това заглавие беше най-продаваният 3rd Person Shooter за Play Station.

 

Dead Space 2 (2011). Превъплъщавате се в злощастния инженер Айзък Кларк, който се бие срещу ужасяващите същества necromorse. Този път действието се развива на една от луните на планетата Сатурн – Титан. Локациите в играта са смразяващи кръвта, като любителите на хорър-жанра в компютърните игри ще се забавляват гарантирано.

 

Tom Clancy’s Ghost Recon: Advanced Warfighter (2006). Една от игрите-пионери за конзолата X-Box 360, които правят смайващо първо впечатление и съумяват да задържат вниманието на играча до края на последната кампания. Играете като капитан Скот Мичъл, чиято мисия е да спаси президента от всички вражески опити за покушение над държавния глава.

 

Max Payne (2001). Играта предизвика истински фурор при излизането си преди 14 години. В тази игра за пръв път беше използван ефектът на забавения кадър. Това е ефектът, при който движението на героите се забавя, за сметка на контролът на прицелване от геймъра. По-късно това стана използван похват във всички игри от жанра.

 

The Last Of Us (2013). Издадена не толкова отдавна, играта въвежда геймърите в пост-апокалиптичен свят, преживял ужаса на разрушението. Главният герой странства из Съединените американски щати с младо момиче, в опитите им да открият лек за зомби-вирус, инфектирал цялата Земя. Смайващо реалистична до последния пиксел, играта предлага и изключителен изкуствен интелект.

 

Resident Evil 4 (2005). Тази игра революционно промени жанра. Целта на главния герой е да спаси дъщерята на президента, която съвсем „случайно” се оказва и доста привлекателна. Интерфейсът на изглед отвъд рамото на героя, както и усъвършенствано навигиране през инвентара с оръжия и предмети се взаимства от повечето последвали игри от този подвид.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия