Болестите, които ще се появят в близко бъдеще

2015-01-06 14:30:00
Болестите, които ще се появят в близко бъдеще
Снимка: thinkstockphotos.com

Повечето болести са ти добре познати и знаеш основното за тях. Очаква се в бъдеще да се появят нови заболявания, като специалистите са направили своите предположения за тях, като са взели под внимание времето, в което живеем. Виж кои са болестите, с които най-вероятно ще се сблъскаме в близко бъдеще:

 

Загуба на идентичност – не, не е нужно да изпаднеш в кома, за да ти се случи. С течение на времето ще има все повече и повече хора, които трудно ще осъзнават кои са и какво правят на Земята. В днешно време хората все по-често прехвърлят работата, която трябва да свърши техният мозък, на интернет пространството. Вместо да запомнят нова информация, те знаят, че ще намерят каквото им е нужно в Google и не си правят труда да запаметят прочетеното/написаното. В близко бъдеще изкуствен интелект ще работи вместо нас и по този начин човешката идентичност ще се загуби.

 

 

Робофобия – страх ли те е от паяци? А от високо? Ами от тесни пространства? Е, след години хората ще имат още едно нещо, от което да се страхуват – роботите. Сега те ни се струват интересни джаджи, но след години, когато станат прекалено умни, ще има хора, които няма да успеят да приемат тяхното присъствие и ще се страхуват от тях.

 

Умора от живота – в днешно време водим доста забързан начин на живот, а се очаква той да става още по-забързан с течение на времето. Засега нещата са под контрол, но след години доста хора ще се чувстват уморени от ежедневието, което имат, и ще посягат на живота си, защото няма да могат да понесат стреса, който имат на работното място, а понякога и у дома.

 

Зависимост от интернет – вече се говори за наличието на такава, но с годините нещата ще станат доста по-сериозни. Ще има все повече и повече хора, които ще бъдат наистина зависими от социалните мрежи и интернет като цяло. Има възможност човек да не може да определи границата и разликата между реален и виртуален живот.

 

Киберничен сепсис – в днешно време се правят трансплантации на органи, но след години това ще е отживелица. Тогава здравословните проблеми ще се решават с помощта на електронни импланти. Но как ще реагира организмът на тях? Дали няма да се опита да ги изхвърли или пък имплантите ще го контролират напълно? Времето ще покаже.

 

Зависимост от самоудовлетворение – днешните хора са големи материалисти и задоволяват нуждите си, като си купуват нови неща. Определено страдаме от консуматорство и ако не се научим да контролираме своите желания, те ще стават все повече и повече, а това няма да доведе до нищо хубаво.

 

Нанотехнологичен шок – нанотехнологиите могат да променят всеки аспект на човешкия живот. Понякога това обаче може да има неблагоприятно влияние. Има случаи, при които в резултат на въздействието с нанотехнологии, човешкият организъм създава на молекулярно ниво нов материал, който е в състояние да разруши ДНК-то и да увреди клетките. Така че хората трябва да бъдат изключително внимателни с нанотехнологиите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия