На какво ще заложи Samsung през 2015 г.?

2015-01-06 10:46:00
На какво ще заложи Samsung през 2015 г.?
Снимка: Reuters

Трудната година, която мнозина прогнозират за Samsung, официално започва в понеделник на Consumer Electronics Show в Лас Вегас, пише Business Insider.

 

Там един от тримата главни изпълнителни директори на компанията ще открие конференцията. Въпреки това речта му няма да се съсредоточи върху най-големия източник на приходи за Samsung, нейния бизнес с мобилни телефони и таблети. Този сегмент обаче има стагниращи продажби и е отговорен за близо 60-процентния спад в печалбата на Samsung спрямо година по-рано.

 

 

В краткосрочен план Samsung ще се фокусира върху своите скъпи смартфони и таблети, докато по-малките, но бърз развиващи се компании като Xiaomi превземат все по-голям дял от пазара, създавайки устройства, които са също толкова добри, но струват два пъти по-малко.

 

Но дългосрочният план на Samsung включва повече от телефоните. По време на речта в понеделник ще разберем повече за това, но едно е сигурно - компанията прави голяма стъпка към т.нар. Интернет на нещата. Това означава, че ще контролира множество устройства в домовете, които могат да се свързват с интернет.

 

Доказателство за това е фактът, че миналата година фирмата купи старт-ъп компанията SmartThings, която работи по подобна платформа.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия